Nyugdíjba vonul jövőre Shackleford

Az elmúlt év Preakness Stakes nyerője 2013-től fedezőménként folytatja karrierjét. 

 

 

A sárga mén John Phillips lexingtoni Derby Dan farmján fog fedezni. „Shackleford birtokolja az összes tulajdonságot, amit egy top csődörnek kell. Boldogok vagyunk, hogy nálunk kezdi fedezőméni karrierjét.” – nyilatkozta Robert Hammond, a Derby Dan vezérigazgatója. „Ő lenyűgöző testi adottságokkal rendelkezik a családja anyai ágának köszönhetően, és ha a Preakness legutóbbi nyerőire nézel (nem a többi amerikai klasszikusra), akkor láthatod, hogy több bajnokot és sikeres fedezőmént termelt ez a verseny.” 
 
Dale Romans trenírozottja volt az egyik legtöbb pénzt kereső a háromévesek közül és az Eclipse Award döntőse is. 3 éves karrierjét győzelemmel kezdte egy allowance (engedményes) futamban. Azután helyezetlenül ért célba a Fountain of Youth Stakesben (G2), majd a Florida Derbyben (G1) csak minimális különbséggel kapott ki Dialed In-től. Helytállt a hármas koronán, hiszen a Kentucky Derbyben 4., a Preaknesst megnyeri, és a Belmontban pedig 5. A mén jól teljesít az év hátralévő részében, hiszen második lett a Haskell Invitational Stakesben (G1), az Indiana Derbyben (G2), és a Breeders’ Cup Dirt Mile-ban (G1). Idei szezonját a február eleji Donn Handicapban (G1) kezdte, ahol helyezetlenül, hetedikként végzett. 
 
A gyönyörű ló legnagyobb győzelme a Preakness, ahol legyőzte a Kentucky Derby (G1) nyerő Animal Kingdomot. 
„Shackleford különleges. Ritka találni egy olyan lovat, akinek igazi sprinter sebessége van, és megvan a kitartása a klasszikus távokhoz, ahol még sikeres is.” – mondta Romans. 

Forestry fia eddig 1,985,803 millió dollárt keresett tulajdonosainak és tenyésztőinek, Mike Lauffernek és Bill Cubbedgének. Nemrég 59.55 másodperc alatt teljesítette az öt furlongos távot.„Nem izgulunk Shackleford jövőéért, és úgy érezzük, hogy a Derby Dan tökéletesen megfelel. Mi előre láthatólag a saját kancáinkkal fogjuk őt támogatni. ” – nyilatkozta Lauffer.

A 4 éves sárga mén eddigi mérlege: 13 start - 3 győzelem - 4 második helyezés, és 6 helyezetlen futás. 
 
Következő versenye a szombati Carter Handicap (G1) lesz, és a célok szerint szezonját az év végi Breeders' Cupon fogja befejezni. 
 
 
 
 
 
Forrás: thoroughbredtimes.com 

 
Facebook