Újabb klasszis?

Akik olvassák, Viki ausztrál beszámolóit azok tudhatják, hogy ismét egy „csiszolatlan gyémánt” bontogatja szárnyait az ötödik kontinensen. A 2009. október 5-én született Pierro-ról ejtünk most néhány szót. 

 

 

 
 
Az ottani versenyrendszer miatt ő természetesen még kétévesnek számít. A nagyszerű csődör tulajdonosa a Kolivos házaspár, míg tenyésztője a Darley birodalom. A lovacska trénere Mrs Gai Waterhouse, aki az ausztrál lóversenyzés egyik ikonja. Hetvennél is több Gr1-es versenyt nyertek lovai és mai napig a legsikeresebb idomárok közé tartozik az egykori modell és színésznő, aki 2007-ben választottak be a hírességek csarnokába.
 
Pierro (Lonhro-Miss Right Note) 2011 októberében kezdte meg pályafutását, a számára hazai terepnek számító Randwick versenypályáján indították 1000 méteren.  Nem is okozott csalódást és győzelemmel kezdte meg karrierjét. Következő két versenyét is sprinttávon futotta és annak ellenére megnyerte ezeket, hogy ezek már Gr2-es besorolásúak voltak. Április 7-én ismerte meg nevét a nagyvilág, amikor is az univerzum legmagasabban díjazott kétéves futamában, a Golden Slipperben diadalmaskodott. Sok pihenőt nem kapott ugyanis egy héttel később ismét starthoz állították és majd két hosszas előnnyel nyerte meg az 1400 méteres Inglis Sires Produce Stakest. Ez volt pályafutása leghosszabb futása. Eddigi mérlege tehát öt futás-öt győzelem és AUD 2,701,150 nyeremény. Kíváncsian várjuk következő versenyét.

 
 
 
A zsoké Nash Rawiller és a trénerasszony a Golden Slipper trófeával 
 
Facebook