Fantasztikus Pierro...de ennyire?

A mai napon minden a világ legmagasabb díjazású kétéves futamáról, azaz a Golden Slipperről szólt volna, ha Pierro (Lonhro) nem követelt volna magának minden dicsfényt. De haladjunk sorjában.  
 
 
 

Norzita (Thorn Park) favoritként nem hibázott a Vinery Stud Stakesben. A nyerőt Hugh Bowman lovagolta, aki lendületben maradt, és 40 percen belül második Gr1-es trófeáját gyűjtötte be. Fiveandahalfstar (Hotel Grand) ugyanis végre győzni tudott a BMW Stakesben.  Szoros versenyben, de maga mögé utasította Silent Achiever-t és 4 második helyezés után most egy Group 1-es trófea kerül a vitrinbe.
 
A Turf királynője, Commands 4 éves lánya Appearance lett, aki Red Tracer-t verve jutott a cím birtokába. A szuperfavorit More Joyous csak 5.
 
A mamutdíjazású Golden Slipperben nem jötte össze a Waterhouse 1-2, ugyanis a harmadik helyen célba érő Sweet Idea-t megelőzte Sidestep. Az első képen látható Overreach 1:11-ben, favorithoz méltón könnyű győzelmet aratott az 1200 méteres távon, és keresett tulajdonosainak 71 másodperc alatt 2 millió dollárt.
 
 
 
Pierro a kép jobb szélén 
 
 
Ryder Stakesben aztán jött, látott, és győzött Pierro, aki ezzel pályafutása 12. versenyét is megnyerte. Ezekből 11-et (a mait is) Sydney-ben, így a 2000. évi olimpia városában mérlege makulátlan. (Egyébként 14:12-1-1 - öt Gr1 győzelem.) A légzésproblémákkal küszködő és megoperált King Mufhasa remekül futott, de ez most csak a második helyhez bizonyult elegendőnek.  Gai Waterhouse idomítottjai nyerték tehát a 2 leginkább várt futamot, és úgy látszik a nagy boldogság kissé az "agyára ment" a modellből lett trénerasszonynak. Azt találta ugyanis mondani, hogy Pierro az utolsó 50 év legjobb ausztrál lova. „the best horse we’ve seen in Australia for 50 years” Nem tudom, hogy a sok-sok pezsgő ártott-e meg az idomárnak, de már Overreach győzelme után is nagyon nevetgélve nyilatkozott. Pierro kapcsán így folytatta: „Én nagyon ritkán vagyok libabőrös ha egy versenyt nézek első osztályú lovakkal, de ma az voltam. Ő egy különleges ló. Ő egy szexi ló. Ő a legjobb.” Hát mit mondjunk erre? 
 
Fotók: Herald Sun - Mark Evans
 
Facebook