A kettes a nyerő

A kettes számmal induló másodfavorit, Isla Bonita sikerét hozta a Satsuki Sho, azaz a Japán 2000 Guineas futama vasárnap, Nakayamában. 

  

 
A veterán, immár 45 éves Masayoshi Ebina zsoké remekül helyezkedett a nagylétszámú mezőnyben, és a célegyenesre fordulva kívülre vette lovát, aki akadálytalanul száguldhatott a cél felé. Ebina 20. Gr1-es győzelme volt a vasárnapi, de az első ebben a versenyben. (1999-ben El Condor Pasa-val nyerte a Grand Prix de Saint-Cloud-ot.) Természetesen dicsérte a nyerőt, és reményei szerint Tokióban (a derbyben) sem lesz problémájuk. Fuji Kiseki fiának sekere nem számított nagy meglepetésnek, hiszen zsinórban harmadik Group szinten elért győzelmét aratta.  A futam előtt azonban To The World-öt előzetesen esélyesebbnek vélték, de úgy érzem a tegnapelőtti második helyezése miatt nincs is oka a szégyenkezésre.  Fontos elmondani, hogy a japánoknál a hármaskorona első versenye, reálisabb képet adhat majd a derbymezőny tekintetében, hiszen itt az első megmérettetésben máris 2000 méteren kell/kellett helytállni. A futamot és a versenynapot a helyszínen 57,084-en tekintették meg. A nyerő ló tulajdonosa, a Shadai Race Horse Co., Ltd. hozzávetőleg 1,2 millió amerikai dollárral gazdagodott.
 


 
Az Államokban komoly pofont kapott Game On Dude, aki káprázatos formával nyerte a Santa Anita hendikepet, de a Bernardini apaságú herélt, Imperative (aki majd 18 hosszal a nyerő mögött lemaradva, csak a 7. volt a Big Cap-ben), most előtte a Charles Town Classic Stakes-ben. A verseny egyébként Gr2-es futamként hatalmas díjazású volt, hiszen másfél millió dollárét indult a 7 telivér. Imperative (Kent J. Desormeaux) azonban épp jókor tette le a névjegyét, hiszen azok után, hogy előző 9 versenyét egyaránt elvesztette, most Gr1 nyerőket utasított maga mögé. 26,5 volt a nyerő lótétosztaléka.
 
Kép: thoroughbredchampions.com
 
Facebook