Brit siker a franciáknál

Két Derbyt is futottak tegnap két különböző kontinensen. Egyet Japánban, és egyet Franciaországban.

 

 

Foto: Sporting Life 


A felkelő nap országában tulajdonképpen nem okozott nagy meglepetést az eredmény, hisz One And Only (Heart's Cry) harmadik számú kedvenc volt. Hacsak nem azoknak, akik a nagy kedvenc Isla Bonita sikerét várták. Mindössze háromnegyed hosszal második. Harmadik az igencsak szélső esély Meiner Frost, míg a másik nagy favorit, To the World csak ötödik. A nyerő trénere az a Kojihiro Hashiguchi, aki az apját is trenírozta és akivel második volt a 2004-es Derbyben.
 
 
 
 
 
„Annyira örülök, hogy szinte nem is a földön járok. Akkor sem voltam ilyen boldog, amikor Heart's Cry (az említett apa - TZ) megnyerte 2006-ban a Dubai Sheema Classicot.” - nyilatkozta a 69 éves mester, aki már 19 lovat nyergelt Derbyre, de eddig csak négy második helyig jutott.
 
„Túl lassú volt a tempó és a csikó túl lelkes volt az elején, de megoldottuk. A tréner és munkatársai tökéletesen kondicionálták a Derbyre.”- mondta a zsoké, Norihiro Yokoyama.
 
 
 
 
 

Nagy az öröm a szigetországban. Elvitték ugyanis a gallok kékszalagját. A Dante Stakes győztes The Grey Gatsby (Mastercraftsman) Ryan Moore-al nyergében három hosszal verte a mezőnyt. A nagy favorit Prince Gibraltar (későn zárkózva) csak harmadik, Karakontie kilencedik.
 
„Egy csomóan legyintettek a Dante Stakes sikerre, de most megmutattuk, bár még mindig nincs túl sok tapasztalata. Pedig a verseny kezdete nem úgy alakult, ahogy azt Ryan (Moore) szerette volna, de hatszáz után nem volt gondja. Úgy lovagolt, ahogy azt kell” - mondta a tréner Kevin Ryan, akinek ez volt az első klasszikus sikere, majd hozzátette: „Valószínűleg most kap egy kis pihenőt, aztán elgondolkodom a yorki Juddmonte-on. Bár a versenyt látva elképzelhető lenne a táv emelése is”
 
A franciák lefutották tehát a maguk Derbyjét. Jövő héten jöhet a versenyek versenye.

 
Facebook