Nagy visszavonulások II. rész

Cikkünk második részét nem mással folytatjuk, mint a 2013-as Kentucky Oaks-ban nagy meglepetést okozó Princess Of Sylmarral (Majestic Warrior). A kis sárga akkor robbant be a köztudatba, és emberek ezreinek a szívébe, mikor a nagy favorit Beholdert lefutotta az előbb említett klasszikusban. 

 
 
 
 Kentucky Oaks 2013 Fotó: kentuckyderby.com
 
 
Ezután kezdődött a diadalmenete: három egymást követő Gr1-es futamban végzett az első helyen. Megnyerte a Coaching Club Ameican Oaks-ot, az Alabama Stakes-t, és idősebb kancák – köztük Royal Delta – ellen a Beldame Invitational-t. Ősszel kétséges volt a Breeders' Cup indulása, ahol végül a Distaff-ban utolsóként ért célba. A nyertes Beholder.
 
Négyévesen két Gr1-es futamban második (Ogden Phipps, Delaware Handicap), majd a Personal Ensignben (Gr1) messze alul teljesített a felázott pályán. Nem mellesleg, elég rossz állapotba is került utána. Sokan javasolták a különböző internetes oldalakon, hogy nyugdíjazzák, de természetesen nem emiatt lett vége a karrierjének.
 
„A következő futamára való felkészülés több időbe telik, mint ahogyan arra számítottunk.” – mondta Todd Pletcher, a kanca trénere.
 
Mivel így kifutnának az időből, és nem tud starthoz állni a nagy versenyekben, a tulajdonosok a nyugdíjazása mellett döntöttek. Hogy hol, és kitől lesz majd csikója, még nem döntötték el. 

 
 
Sea The Moon Derby győzelme. Fotó:  newsandmore-mediaservice.de
 
 
Végül, de nem utolsó sorban a híres német hároméves, Sea The Moon visszavonulása sokkolhatta a német galopprajongókat. A fantasztikus, 11 hosszas Német Derby győzelme után nem ment zavartalanul a felkészülése, és el is vesztette a veretlenségét a Grosser Preis Von Badenben (Gr1). A Sea The Stars ivadék mielőtt még igazán teljesíthetett volna, a kispadra szorult: napokkal a Baden-Badeni veresége után jött a hír, hogy sérülése miatt már az egész évet ki kell hagynia, és ezért még idén ménesbe vonul. 
 
Németország ezzel idén is kihagyja a  Prix de l'Arc de Triomphe-t, pedig minden év (elején) van egy reménységük. Danedream a 2011-es győzelme után nem tudott 2012-ben is starthoz állni, mert fertőző kevésvérűséget fedeztek fel az országban, így muszáj volt karanténban maradnia. 2013-ban a King George nyerő Novellist egy nappal a francia futam előtt lázas lett, így törölni kellett az indulását. Idén pedig Sea The Moonnak nem sikerül eljutnia Párizsba. Szerencsétlen egy sorozat a németeknek… 
 
Cikkünk végére érve ne gondolják, hogy a visszavonulások sorozata is véget ért. Idén futják utolsó versenyeiket többet között Olympic Glory, Estimate, vagy Brown Panther - és még ki tudja kik. Várjuk a nagy lovak utánpótlását!
 
Facebook