A hat már soknak bizonyult

Remek súlybeállítását kihasználva, az egyre komolyabb feladatok elé állított hároméves Brazen Beau (I Am Invincible) demoralizáló győzelmet aratott az egymillió dolláros Newmarket hendikepben, míg a zsokék a Magic Man, azaz Joao Moreira előtt szalutáltak. 

 

 

A Newmarket befutója a Herald Sun fantasztikus fotóján 

 

Chris Waller idomítottja végig a frontban versenyezve, majd' három hosszal verte Chautauqua-t és csak utána ért célba Terravista. Tudom mi jár az Önök fejében. Hányadik lett akkor a világ legjobb sprintere, Lankan Rupee? Ugye mindannyian ezt kérdezik? Nos, kérem szépen, a hatodik Gr1-es győzelmére ácsingózó világsztár csak hatodik, pedig a versenyt elnézve nem mondhatnánk, hogy rosszul mozgott, de a topsúly és főként a nyerőnek adott hat kiló sok volt számára egy ennyire erős mezőnyben. Az új sprinterszenzáció (ahogy a Herald Sun nevezi) egyáltalán nem biztos, hogy rajthoz áll 3 hét múlva a 2,5 millió dolláros TJ Smith Stakes-ben, mert Waller inkább a Royal Ascot felé kacsingat, és ezt a világ legszerencsésebb zsokéjának is nevezhető Moreira is alátámasztja szavaival: „Ez a ló bárhol a világon tud rangos sprintversenyt nyerni.” – mondta a brazil fiú. Waller egyébként nagyon meghatódva és szerényen nyilatkozott: „Lenyűgöző volt. Mit mondhatnék még? Nagyon jó lovakat vert könnyedén. Ő egy ajándék számunkra, ahogyan Joao (Moreira –sa) is.”

 

 

Moreira az ötödik kontinensen is Istenkirály 

 

Az Australian Cup-ban aztán nem jött létre semmiféle visszavágó, legalábbis is a Melbourne Cup hősei most epizódszerepre kényszerültek. A David Hayes & Tom Dabernig „edzőpáros” ugyanis tarolt a futamban. A totális outsidernek tartott, és a futam előtt 101x-es tétosztalékkal kínált Extra Zero kis híján meglepte az egész mezőnyt. Csak az istállótárs, Spillway (Rail Link) tudta megelőzni őt, így alakult ki a kettős győzelem. A szuperfavorit Happy Trails a harmadik, Red Cadeux 5., Protectionist pedig a 8. Hayes mesternek ez volt az első Gr1-es győzelme  2011 februárja óta (amikor is Eagle Falls nyerte az Oakleigh Plate-et), míg trénertársának és egyben unokaöccsének a pályafutása során az első. 
 
Nézzék csak a hivatalos célfotó képét:
 
 
 
 

 

A Rosehill Gardensben lefutott Gr1-es Coolmore Classicban (csak kancák) szoros versenyben kapott ki az egekig magasztalt First Seal. A trófea Peter Moodyhoz került a Mossman apaságú Plucky Belle révén, akit az immár 15 éve lovagló, és több mint 1000 versenyt nyerő Linda Meech vezetett győzelemre, azaz totálisan létrejött a Ladies Day. A hölgynek ennyit kellett várnia pályafutása első nagy sikerére, ami igazán nem könnyen hullott az ölébe, ugyanis az ausztrál lapok csak thrillerként emlegetik a versenyt, ahol 3 ló szinte egyszerre zuhant a célba.
 
 
 
 
Photo: Simon Bullard 
 
 
A hölgy lovas természetesen köszönte Peter Moodynak a lehetőséget, hogy bízott benne és azt mondta: "Peter és én kicsit viccelődtünk ma reggel. Ő azt mondta, éppen ideje hogy nyerj egy Group 1 –es versenyt. Szerencsére így is lett. Nagyon köszönöm neki a bizalmat."
 
 
 
 
 
 
Önök is tudják: The Show Must Go On, azaz Ausztráliában nincs megállás.... és Hong Kongban sem, de erről majd holnap olvashatnak ezeken a hasábokon.
 
Facebook