Vége

A galoppversenyzés szerelmeseinek bánatára véget ért az öt napos lóversenyfesztivál, a Royal Ascot. 

 
 


A zárónap főfutamában, a Diamond Jubilee Stakes-ben, alárendelt szerepet játszottak az európai lovak, hiszen a győzelmet az USA-ban trenírozott Undrafted szerezte meg, az ausztrál sprintercsillag, Brazen Beau előtt. II. Erzsébet királynő, így Wesley Ward idomárnak és Frankie Dettori-nak adta át a hatalmas serleget.
 
 
 
 
Érdekes versenyt hozott a Group 2-es besorolású Hardwicke Stakes, ahol többek között az a Red Cadeaux is starthoz állt, aki három alkalommal is második helyen végzett a galoppsport egyik legfontosabb hosszútávú versenyében, a Melbourne Cup-ban. Ma azonban utolsó lett, a szintén gyengébben teljesítő szuperfavorit, Telescope mögött, de a futamban meglehetősen nagy lökdösődés volt. A futamban Snow Sky győzött, akit Sir Michael Stoute treníroz, és aki a hétfős mezőnybe 3 lovat nevezett. Megérte. Feltételezem olvasóinkat az érdekli legjobban, hozzá tudott-e tenni Ryan Moore újabb győzelmeket a már így is káprázatos eredményéhez. Nos, nem. Több helyezést is szerzett a fináléban, de győznie nem sikerült. A meetinget három győzelemmel záró Frankie Dettori szavai: „Csodálatos hetem volt. Három győzelmet arattam. Rendszerint vezető zsoké lehetsz 3 vagy 4 győzelemmel. De most itt volt Ryan.” Azt hiszem, ebben minden benne van.
 
Ez volt tehát az öt napos lóversenyünnep. Reméljük nem bántátok meg, ha elolvastátok egyik-másik írásunkat, és reméljük továbbá, sokan szeretitek meg a sportok királyát, a lóversenyzést.
 
Fotók: Sporting Life 
 
Facebook