Helycserés támadás

Tegnap délután Newmarketben kalandoztunk, és az ifjú titánok 1200 méteres párharcait követtük figyelemmel a Cheveley Park Stakes (Gr1), és a Middle Park Stakes (Gr1) futamában, melyekben két krekk lovas, Frankie Dettori és William Buick szépen felosztották maguk között a győzelmet és a képzeletbeli dobogó második fokát. 

 
 
 
Egy Buicknak...
 
 
A kancaversenyben a csodaszép, szürke Lumiere véget vetett Illuminate veretlenségének. Shamardal kétéves lánya bámulatosat futott, start-cél győzelmet aratott William Buick-kal a hátán. A favorit Illuminate-Dettori páros nem tudta legyűrni őket a célban, így csak a második hely jutott nekik. Ryan Moore visszatérése első Gr1-ében a negyedik helyen zárt Alice Springs társaként. Mark Johnston, a győztes tréner így nyilatkozott idomítottjáról: "Nagyon-nagyon gyors kanca, reményteljesen is vágtunk neki a futamnak, de még így is felülmúlta a várakozásainkat, máris van egy Gr1 győzelme!"
 
 
 
 
... és egy Dettorinak. Shalaa és Buratino.  
 
 
A Middle Park Stakes-ben Shalaa folytatta káprázatos szerepléseinek sorozatát: John Gosden idomítottja ötödik versenyét nyerte zsinórban. Az Invincible Spirit csikónak ez már a második Gr1 trófeáját jelenti, amivel még tovább rövidül a jövőre esedékes 2000 Guineas oddsa. Második helyre nagy stílusban Buratino érkezett William Buick bomba formájának is köszönhetően, érdemes lesz az ő nevét is megjegyeznünk. A futam után Dettori és az idomár szavai teljesen egybevágtak: "Nagyszerű ló, hihetetlenül gyors és hatalmas képesség van benne."
 
Fotók: Sporting Life 
 
Facebook