Ez szuper!

A sivatagi lóversenyünnep célegyenesbe érkezett: most hétvégén rendezik meg hagyományosan a Világkupát megelőző „Szuperszombatot” – világsztár szereplőkkel.

 
 
 Fotó: whatson.ae
 
A hét futamot felölelő versenynap hatalmas izgalmakat tartogat, hiszen most kerül megrendezésre a Világkupa sorozat első két Gr1-es mérkőzésére (Al Maktoum Challenge R3; Jebel Hatta), melyeket négy Group besorolású viadal előz meg. Egy kis darab Royal Ascot-ot is láthatunk majd a meydani gyepen, hiszen harcba száll a 2014-es és 2015-ös King’s Stand Stakes hősei, Sole Power és Goldream a Meydan Sprint-ben (Gr3); valamint a Hardwick harmadikja – és később „King George”-ot nyert Postponed is a Dubai City Of Gold-ban (Gr2).
 
De nem csak ők kihívóik legrettegettebb külföldiei: az USA küldöttje, Keen Ice fog először szerepelni a meydani homokon az Al Maktoum Challenge utolsó ágában. Egyik otthoni lovasa sem követte a sivatagba a Travers bajnokát, így a világ egyik legjobb zsokéja ül majd a nyergébe: nem más, mint Ryan Moore. Legfőbb ellenfelei a hongkongi Gun Pit (Joao Moreira) és a régi, káprázatos formáját kereső Mubtaahij (és Christophe Soumillon) lesznek. Ezt akár a kiváló zsokék meccsének is tekinthetnénk…
 
Az eddigi szokással ellentétben most 13:00-kor startol az első futam mezőnye, és 16:30-kor az utolsó. Elérkeztünk a Világkupáig tartó út utolsó állomásához. Lássuk, kik a sivatagi sorozat urai!
 
Facebook