Sivatagi végállomás

A dubai Szuperszombat nem egy esetben sikeredett sorsfordítóra, és lassan kialakul a Világkupa végső képe is.

 
 
"Különleges", annyi szent! /Al Maktoum Challenge R3
 
A hétfutamos versenynap nem okozott csalódást a maga izgalmával és meglepetéseivel, emellett elhozta a várva várt elismerést is Musabah Al Muhairi-nek: január közepén nyilatkozta a helyi idomár, hogy úgy érzi, eljött tündöklésének ideje, mikor keze alá került az addig csak az emirátusi hendikepekben könnyen helytálló Muarrab. A sprinter trénerének jóslata azonban csak egy futamával később igazolódott be, a szombati Mahab Al Shimaal-ban (Gr3), mikor Muarrab (Oasis Dream) utolérhetetlenül, öt hosszas start-cél győzelmet aratott Kifaah és Rich Tapestry előtt. Ez pedig megalapozta szenzációs estéjét: rögtön ezután a Meydan Sprint-ben (Gr3) Fityaan (Haafhd) a nap legnagyobb meglepetését, és talán a sivatagi szezon legizgalmasabb befutóját adta a nagyérdeműnek - és büszke trénerének. A nyeregben mindkét sprintdiadalban Paul Hanagan kuporgott.
 
 
 
 
Meydan Sprint
 
 
Al Muhairi felejthetetlen estéjére az Al Maktoum Challenge R3 (Gr1) tette fel a koronát, mikor Special Fighter (Teofilo) már-már nevetségesen könnyen szerezte meg első Group besorolású győzelmét - gyorsabban, mint egy éve Prince Bishop a Világkupát. A nagy favoritok (Keen Ice, Mubtaahij) mind alulmaradtak a helyi „öregekkel” szemben, hisz Gun Pit és Faulkner végeztek a dobogón.
 
 
 
Dubai City Of Gold 
 
 
Az európai Postponed (Dubawi) topfavorithoz méltóan, magabiztos győzelemmel nyitotta meg szezonját és nyerte meg a Dubai City Of Gold-ot (Gr2), mely a Dubai Sheema Classic legrangosabb felkészítőversenye. A Dubai Turf „előfutama”, a Jebel Hatta (Gr1) sem okozott a nyertes kilétében meglepetést, mégis megint szájtátva lehetett nézni, ahogy Tryster (Shamardal) átszáguld ellenfeleinek tömegén a célegyenesben.
 
 
 
 
Tryster első Gr1-es győzelmét aratta.
 
 
Star-cél győzelmemben gyönyörködhettek a kilátogatók Market Rally és Cool Cowboy jóvoltából is: előbbi megint tisztán kitűnt évjáratából – kemény ellenfele lesz Polar River-nek az UAE Derby-ben – míg utóbbi minden futásával csak javulni tud, és ezzel már Gr3-as futam is van a tarsolyában.
 
Al Muhairi biztosan nem feledi ezt a napot – és mi sem egykönnyen. Kiváló lovaival, Muarrab-bal, Fityaan-nal és Special Fighter-rel újra találkozhatunk, ahogy milliókért versenyeznek a Világkupa éjszakáján. Ugyanígy Postponed, Tryster, Market Rally és Cool Cowboy, kik bámulatos futásaikkal érdemelték ki helyüket a startgépben. Véget ért az utunk a Világkupa-sorozatban: Meydan pályájára március 26-án látogatunk el legközelebb, ahol eldől, kik a sivatag legfőbb urai – vagy úrnői!
 
Fotók: Dubai Racing Club Facebook 
 
Facebook