Bevehetetlen ARC

Gondolnák, hogy a világ legnagyobb hatású apaménje sem mutathat fel minden téren makulátlan mutatót?

 

 

A festményen Galileo és Fantastic Light  - www.ascotgallery.com 
 
Az 1998-ban született Galileoról már cikkek sorozata született itt a Racing Portalon is, így őt aligha kell bárkinek is bemutatni. Az imént ráaggatott jelző azonban egyáltalán nem túlzás. Ez rajta kívül, maximum apjára, a nagy Sadler's Wells-re, vagy nagyapjára Northern Dancer-re biggyeszthető még.  
 
Azonban senki nem lehet próféta saját hazájában (kontinensén), úgy látszik az örökbecsű itt is igazságot nyer. Míg az USA legkiválóbb fedezőménje, Tapit nem nyert még Derbyt utódai révén az újvilágban, Galileo számára egyszerűen nem sikerül Európa legnagyobb versenye, a Prix de l'Arc de Triomphe. Hiába nyerte már meg valamelyik ivadéka a Derbyt (Intello), a kancadíjat (Golden Lilac), a St-Cloud-i (Noble Mission) vagy a párizsi nagydíjat (Imperial Monarch) francia földön, az ARC várát egyelőre nem sikerül bevenni. Sőt, nem hogy nyerni nem sikerül az ARC-ban, hanem a futam a Galileo ivadékok számára többször a csúfos leszerepelést jelenti. 2006 óta 2 harmadik helyezés (2008 Soldier of Fortune, 2013 Intello) a csúcs az utódok részéről.
 
 
 
 foto: www.horseandhound.co.uk
 
 
10 év alatt éppen 20 aspiránsa próbálkozott, mind-mind reménytelenül. A két harmadik helyezett mellett Soldier szerzett még egy pénzes (ötödik) helyezést is (egy évvel korábban), de a másik 17 próbálkozó teljesen súlytalan a párizsi csúcsban. Hogy mennyire? Nézzük csak az utolsó két évet: 2015 - Found 9., Spiritjim 12., Tapestry 16.; 2014 - Ruler of The World 9., Tapestry 13., Spiritjum 16. Hát ezek elég gyengus számok a 137 Group nyerőt adott papa utódaitól.
 
Kíváncsian várjuk, hogy az idei esztendőben megszakad-e ez a negatív széria, hiszen Minding, Us Army Ranger, Order Of St George vagy éppen Found egyaránt nevezve van az őszi csúcsra, amit idén Chantilly-ban futnak majd.
 
Facebook