Királynők

Nincs címvédés a kancák szuperfutamában, Japánban.

 

 

Demuro családja körében ünnepelte pályafutása újabb nagy győzelmét 

 

Marialite tavalyi impozáns győzelme után ugyanis az idei esztendőben momentum nélkül futott. Ez persze két ló kivételével, a teljes, 15 fős mezőnyre igaz állítás. A káprázatos formában lévő és éppen egy hete 8 győzelmet arató Christope-Patrice Lemaire 200-al a vége előtt megpróbált ellépni Sing with Joy-jal. Már-már úgy nézett ki, hogy a francia világsztár újabb japán Gr1-es trófeával is gazdagítja éremgyűjteményét, de az olasz Mirco Demuro ezt másként gondolta. Lépésről lépésre közelített Lemaire-hez és éppen a célban letakarta, a Queens Ring (Manhattan Cafe) nyergében, így nem franciának lett újabb, hanem az olasznak, ami Demuronak már a 18. a felkelő nap országában. Harmadik helyre Mikki Queen érkezett, így három négyéves kanca állhatott fel a 41. Queen Elizabeth II Cup (Gr1, 2200 m) képzeletbeli dobogójára.

48,271 néző látogatott ki a kiotói versenypályára, hogy élőben tekintse meg kancák háborúját, és a keretprogram futamait. Demuro a főfutam mellett még egy első díjat bezsebelt, a záróparti pedig a fiatal Mickael Barzalona sikerét hozta, így legalább annak örülhettünk, jól szerepeltek az európai zsokék. A kancának ez volt az első igazán kiemelkedő eredménye, hiszen legutóbb csak 8. helyen érkezett célba a Victoria Mile-ban, de most, a hosszabb távon kárpótolta trénerét, Keiji Yoshimura-t. Ráadásul a kocka is fordult, mert Queens Ring már kétszer is kikapott korábban Mikki Queen-től, így most neki is visszavághatott.

„Nagyon boldog vagyok, hogy először nyerni tudtam Kiotóban. Talán többen is úgy vélték nem kapott elég pihenőt (okt. 15-én nyert Gr2-ben - a szerk.), de mivel erős mezőnyre számítottunk, így mindenképpen szerettünk volna „egy versenyt a lábaiba tenni”. Fantasztikus sebességet produkált a finisben” – kommentált Demuro.

A versenynap fogadási forgalma 21 milliárd yen, azaz hozzávetőleg 57 milliárd forint volt.

Képforrás: twitter 

 
Facebook