36. Japan Cup

Hiába a rossz idő, a japánoknak semmi sem tehetett keresztbe, hogy új bajnokot avassanak a 36. Japan Cup keretei között.

 

 

Egy ló mind fölött. Fotó: livetradingnews.com 

 

Nem egy átlagos hétvégéje volt ez a szigetországnak, egyrészt a hatalmas lóversenyünnep miatt, másrészt mert pénteken, 54 év után először kezdett el esni a hó - legalábbis Tokióban. Ettől függetlenül vasárnap nem lehetett megállás, és sikeresen lebonyolították a csúcstalálkozót. Az idén 89 ezer néző követte a futamot a helyszínen, és 28,5 milliárd yen-es (!), azaz több mint  73 milliárd forintos forgalmat generált a kasszáknál.

A világ legmagasabb (több mint 5,4 millió Euró) díjazású 2400 méteres versenye az illusztris mezőny ellenére nem hozott küzdelmet, ugyanis a fogadók kedvence, Kitasan Black könnyűszerrel zsebelte be Japán legnagyobb versenyének trófeáját. Black Tide négyéves fia a starttól kezdve végig elől volt, diktálva az iramot, majd a befutóban nagyon magabiztosan lépett el a mezőnytől, és ért be több, mint két hossz előnnyel  a célba, megkoronázva ezzel egész éves, fantasztikus teljesítményét.

Lova klasszisát zsokéja, a 4. kupáját nyerő, Yutaka Take külön kihangsúlyozta: "Éreztem, hogy a mén nagyszerű állapotban van. Remekül haladt végig hihetetlen erős volt, amikor elhúzott a célegyenesben."

Második helyre a jól zárkózó meglepetés ló, Sounds of Earth ért fel, aki ezzel újra villantott, míg harmadik a másodfavorizált Cheval Grand lett. A szaklap által favorizált indulók, Gold Actor és Real Steal nem futottak rosszul, de a dobogóról - épp hogy csak, de lecsúsztak - a negyedik-ötödik helyen végeztek.

 


 

A briliánsan futó győztes előtt azonban mindenki meghajolni kényszerült.

"Jó formában érkezett a versenyre és legjobbját mutatta ma" - nyilatkozta trénere, Hisashi Shimizu, aki most kiengesztelődhetett a másik nagy tokiói látogatásuk, a Japán Derby elvesztése miatt. A teljesítménye alapján nem alaptalanul mondta azt sem, hogy jövőre célba veszik a Dubai Sheema Classic-ot és a Prix de l'Arc de Triomphe-ot. 

Ezekhez sok sikert kívánunk a csapatnak, és üdvözöljük őket a csúcson!

 
Facebook