Hong Kong International

Következik a szezon utolsó, ám ehhez mérten igazán gigászi meetingje. 

 

Hugh Bowman Winx nélkül is klasszis, ő lett a világbajnok  
 

A csúcshétvége felvezetéseként szerdán megrendezték Hong Kong Happy Valley Racecourse-on a hagyományos zsokébajnokságot. Ide évről évre a legnagyobb versenyekben első lovasokat hívják meg, és négy kisebb kategóriájú versenyben a kapott lovaikkal versenyeznek, és az összesített legjobb lesz a bajnok. A pontversenyt az ausztrál Hugh Bowman nyerte meg, akinek a neve szinte összefonódott Winx-ével, most azonban újra bebizonyította, hogy a csodakanca nélkül is tud nagyot alkotni. 

Na de az, hogy minek az előfutára volt ez a megmérettetés senkinek, aki jártas a lóverseny világában, nem lehet idegen. A városállam másik  versenypályáján, Sha Tin-ben nem kevesebb, mint négy világszínvonalú Gr1-es verseny rajtol el vasárnap, együttvéve 83 millió (!) hong kongi (10,6 millio US) dollár összdíjazással. Évről évre összecsapnak minden táv legjobbjai, hogy klasszisukat bizonyítsák a több, mint 100 ezer néző előtt.

 
A Hong Kong Vase nyitja a napot, ahol folytatódik Ázsia és Európa küzdelme, mint ahogy azt majd 2400 méteres gyepen áthatjuk. Az európaiak (főként az írek révén) viszont idén is egészen illusztris csapattal érkeztek, köztük a táv frissen koronázott királyával, a címvédő Highland Reel-lel, aki ezúttal is favoritnak tűnik, de Hong Kong összes ide érkező lova azon lesz, hogy megverje.

A Sprint-ben egy nagy visszavágót láthatunk, hiszen  a felkészítő futam három dobogósa (Not Listenin'tome, Lucky Bubbles, Aerovelocity) Peniaphobia-val kiegészülve ismét találkozik, és megvívhatják nagy csatájukat. Itt a hazaiak dominálnak, ettől talán még érdekesebb ez a verseny, hiszen egy sprint-nagybirodalom trófeájáért folyik majd a harc.

A Mile-ban visszatérési lehetőséget kap a táv egykori ura, a fantasztikus Able Friend, nem lesz azonban könnyű dolga, hiszen a kontinens legjobbjai mind itt vannak, ráadásul legtöbbjük távoli helyezés után, így mindenki gőzerővel hajt, hogy a csúcson folytassák.

A nap vége, egyben a szezon zárófutama a Hong Kong Cup lesz. Itt a japánoknak van legjobb esélyük, hiszen a két favoritot ők állítják starthoz. A Shin Hikari tavaly már elhozta a Kupát, és most is remekül áll, Maurice (aki egyébként tavaly a Mile-ban jeleskedett) viszont talán még nála is jobb jelenleg, ráadásul a Japan Cup helyett érkezett ide, és ha valami, hát ez a döntés pluszban mellette szól. A hazaiak is adnak ám klasszisokat, így pl. a 2014-es nyerőt, Desings On Rome-ot, szóval gigászi összecsapás lesz ez a javából!

Vasárnap tehát jön a szupernap, illetve hétfőn itt is elolvashatják róla beszámolónkat.
 
Fotók: o.twimg.com, Japan Times
 
Facebook