Ausztrál nyitány

A sprintversenyekkel indul a 2016/17-es szezon őszi szakasza.

 
 
A csodálatos Jameka ezúttal rövidtávon száll harcba. Fotó: cdn.newsapi.com.au
 
Habár nyáron sem állt meg az élet, most indul be igazán. Az ősz közeledtével ismét egyre patinásabb versenyekben szólítják starthoz az ötödik kontinens legjobbjait. Szombat reggel Randwick-ben igazi sztárparádé rajtol el a The Star Apollo Stakes-ben (hogy csak egyet említsünk, a világ legjobb turflova, Winx is szerepel az indulók listáján), valamint Caulfield-ban 8 Gr besorolású futam van a terítéken, köztük például a kétévesek nagy erőpróbája, a Blue Diamond két előfutama.

Kiemelkedik azonban az egyedüli Gr1, a C.F. Orr Stakes. A táv 1400 méter, ami a sprint kategóriájúnak minősül, ennek ellenére több hosszabb távon futó ló is harcba száll az 500 ezer ausztrál dolláros összdíjazásért. Közéjük tartozik Jameka, a Caulfield Cup győztese, a szeptemberben Gr1-nyerő, legutóbb már rövidtávon második Black Heart Bart, valamint a megbízható, novemberben első csúcskategóriás trófeáját begyűjtő Awesome Rock.
 
 
 
 
Malaguerra fantasztikus volt az Australia Stakes-ben. Fotó: cdn.newsapi.com.au

A táv királyai természetesen igyekszenek megvédeni becsületüket, amire közülük a Darley Classic és Australia Stakes-bajnok Malaguerra-nak van a legjobb esélye. Szintén dobogós sansz a nyáron egyre jobb formába lendülő Ecuador, illetve Lucky Hussler, az október óta nem futott He's Our Rokkii vagy a hároméves, Caulfield Guineas-ben első Divine Prophet.

Csak találgatni lehet, hogy alkalmazkodnak majd a távhoz, vagy hogy a hónapokat kihagyott lovak milyen formában térnek vissza, de egy biztos: minden adott, hogy Ausztráliához méltóan szoros befutót láthassunk magyar idő szerint 6:05-kor. Ne hagyják ki!
 
Facebook