Így kell ezt csinálni!

Elmaradt a szoros befutó az év első Gr1-es futamában. 

 

 
Szeptember után ismét Gr1-győzelmet ünnepelhetett. Fotó: auhorse.com.au
 
 
Szinte lehetetlen volt előzetesen megtippelni a győztest a C.F. Orr Stakes-ben, hiszen igazi klasszisok csaptak össze 1400 méteren. A várva várt küzdelem azonban elmaradt, hiszen a számos favoritból ma csak egy ragyogott teljes fényében: Black Heart Bart. Blackfriars hatéves fia a célegyenesben megállíthatatlan volt, és kisebb küzdelem után biztosan verte az addig vezető Turn Me Loose-t.

A pej herélt immár harmadik csúcskategóriás győzelmét aratta trénerének, Darren Weir-nek, aki nagy sztárra akadt ebben a lóban: "Ez az amikor minden a sportról szól. Ha tudsz, próbálsz a legmagasabb szintre jutni és szerencsés vagyok, hogy olyan lovam van, mint Ő."

Harmadikként Ecuador végzett, míg a rajongók kedvence, a kanca Jameka a negyedik helyre ért fel holtversenyben Palentino-val.

A napot zsokéként Craig Williams uralta, aki miután a Blue Diamond minkét felkészítőjét behúzta (a kancáknál Catchy-vel, majd a fiúknál Property-vel), még egy Gr3-asban győzelemre lovagolta a hároméves kancát, Fuhryk-ot.
 
 
 
Property. Fotó: sportnews.com.au 

Kevésbé voltak szerencsések azonban a nemzetközi csillagok. Chautauqua épp, hogy csak felfért a dobogóra a Katelyn Mallyon-nal brillírozó Super Cash mögött az 1100 méteres Rubiton Stakes-ben (Gr2), míg Winx egyáltalán nem is futott - Randwick-ben hétfőre halasztották a versenynapot a forróság miatt.

Méltóan rajtolt tehát 2017 Ausztráliában, és csak eztuán indul majd be igazán. Tartsanak legközelebb is velünk!
 
Facebook