Száguldó Florida

A Pegazus Világkupa és a Holy Bull után most sem hagyta cserben a lóversenyrajongókat a Gulfstream Park. 

 

 
Kicsi a bors, de erős. Fotó: paulickreport.com 
 
3 Grade besorolású futam volt terítéken, ebből kiemelkedett az egyedüli Gr1, a Gulfstream Park Turf Handicap. Az 1800 méteres gyepen rendezett futam izgalmas befutót hozott. A célegyenesben szinte végig csatázott egymással Beach Patrol és War Correspondent, az utolsó vágtaugrásokkal azonban felért melléjük a Almanaar, aki a célban már csaknem egy teljes hosszal előrébb volt.

Dubawi egykor Franciaországban versenyző fia ezzel megszerezte első győzelmét a tengerentúlon. Lovasa, Joel Rosario remekül kezelte a közepes startot, és legjobbkor indította meg a sárga heréltet. "Jól csinálta. A célegyenesbe fordulva kicsit kívül voltunk, de élvezte a helyzetet és önként beleadott mindent."

A nyerő trénere, az Eclipse Awards-on díjazott Chad Brown is elégedett idomítottja teljesítményével. Szintén az ő keze alatt készül a célba másodikként beérő Beach Patrol, akit - beszorítás miatt - visszahelyeztek a negyedik helyre, így a végleges sorrend: Almanaar - All Included - War Correspondent.
 
 
 
A megállíthatatlan Sharp Azteca. Fotó: paulickreport.com 

A szintén 1800 gyep, de csak Gr3-as Suwannee River Stakes-ben Dickinson (Medaglia d'Oro) megcsillogtatta klasszisát, és magabiztos győzelmet aratott Paco Lopez-zel a nyergében, míg a főfutam homokos megfelelőjében, a Gulfstream Park Handicap-ben (Gr2) Sharp Azteca (Freud) brillírozott és végig vezetve, négy és fél hossz előnnyel ért célba.
 
Facebook