Újoncok a trónon

Brillíroztak a Dubaiban bemutatkozó telivérek a Karnevál eddigi legkomolyabb versenynapján.
 

 
 
Opal Tiara először a reflektorfényben. Fotó: Dubai Racing Club
 
A szokásos hendikepek sorozatát ma ellensúlyozta két-két Gr2-es és Gr3-as megmérettetés, melyek során az eddig látott legkiegyensúlyozottabb eredményt érték el a karneváli indulók: sem zsoké, sem tréner, sem tulajdonos nem volt képes egy győzelem fölé jutni a hétfutamos versenynap alatt. Az évek óta Meydan-ban látott telivérek pedig a legnagyobb versenyekben mind alulmaradtak az „frissen” érkezettekkel szemben. A kancák 1800 méteres Balanchine-jében (Gr2) a nagy favorit Very Special amilyen kiemelkedően szerepelt legutóbb a Cape Verdi-ben, olyannyira leszerepelt a mai megmérettetésében - ellenben Opal Tiara-val: Thousand Words négyéves lánya egy elsöprő győzelemmel hálálta meg távjának 200 méterrel való emelését (legutóbb ugyanis másodikként futott fel Very Special mögé).
 
A szintén Gr2-es Zabeel Mile-ban az idén berobbanó Championship (Exceed And Excel) aratta karrierje eddigi legnagyobb sikerét. Igazi tehetségének határait még nehéz megjósolni, ugyanis ellenfelei sosem brillíroztak igazán a nemzetközi elitben. Nem úgy, mint Zarak esetében: a francia herceg, ki a legendás Zarkava első, a versenypályán is bemutatkozott ivadéka többször is szembetalálta már magát a kontinens legjobbjaival. Dubawi négyéves fia tavaly második volt hazájának derbyjében, hároméves debütálása óta pedig ez, a nagyapjáról elnevezett Dubai Millenium (Gr3) volt első győzelme. Christophe Soumillon nagyon elismerősen nyilatkozott társáról, szerinte „ahogyan ma kinéz, tele van gyorsasággal és állóképességgel”, és zöld utat adna neki a márciusi Dubai Turf-re.
 
Az 1000 méteres Meydan Sprint-ben az itt hazainak számító Ertijaal (Oasis Dream) a nap legimpozánsabb teljesítményét mutatta, mikor több Gr1-győztes telivérrel „megszórt” mezőnyt hagyott könnyedén hátra.
 
Facebook