Nagy visszatérők

Méltó volt a névadóhoz az idei Lightning Stakes.

 

  "A nagy Black Caviar" előtt tisztelettel adózó futam annak ellenére parádésra sikeredett, hogy szinte horrorisztikus jelenettel indult. The Quarterback ugyanis teljesen megzavarodott a szűk startgépben. Nem csak egyszerűen dobálni kezdte magát, hanem a bezárt ajtó alatt (!) próbált (előre) kitörni. A vér meghűlt az ereinkben, de szerencsére a kiváló telivér felületi bőrsérülésekkel megúszta az esetet. 
 
A futam kiváló kettős visszatérést hozott. Egyrészről a 2015 októbere óta győzni nem tudó Terravista (Captain Rio) újra régi fényében tündökölt. Káprázatos sebességgel zárkózott a végjátékban és a majd négyéves szingapúri vendégjátékról visszaérkező (és a fél órával korábban már győzelemmel beköszönő) Corey Brown hathatós támogatásával újra Gr1-es trófeát szállított Joseph Pride mesternek.
 
Hogy a 7 éves herélt milyen erős volt a finisben azt jól bizonyítja, hogy a 100-as „vonalnál” csupán ötödik, az ötvenesnél pedig még mindig csak a 3. helyen galoppozott és éppen a célban verte meg Spieth-et és Star Turn-t. Úgy látszik ez az ő versenye, hiszen tavaly  éppen úgy kapott ki ahogy az idén győzött: minimális különbséggel. Egy esztendővel korábban ugyanis Damien Oliver a finisben elvesztette az ostort és kis híján a szárat is, márpedig ez a hiba nem fért bele Chautauqua ellenében.
 
"Mindig azt gondoltam, ő a legjobb ló akivel valaha dolgoztam. Csalódott és szomorú lettem volna, ha mindösszesen egy Gr1-es győzelemmel vonul vissza. Semmiféle utasítást nem adtam Corey-nak, hogy miként lovagoljon, csak azt mondtam neki: Hé! Vigyázz rá! Ő egy gyöngyszem" - értékelt a valóban büszke Pride.
 
Amennyiben a hendikepperek nem rónak ki túl sok súlyt rá, akkor Terravistát március 11-én még láthatjuk a Newmarket Handicap-ben.
 
Képforrás: Racing.com 
 
Facebook