Királykék egy-két-há!

A házigazdáknak állt a zászló a Karnevál nyolcadik csütörtökjén.
 

 
 
Beautiful Romance. Fotó: Dubai Racing Club
 
 
Kirívó versenynapban gyönyörködhettek a dubai estét figyelemmel kísérők: miután már az arab telivéreknél is küzdelemre került a sor a célvonalhoz érve, az angol telivéreknél is újfent elmaradtak a fölényes győzelmek. Ezzel párhuzamosan a fölények csak összesítve jelentek meg: a Godolphin idomítottjai ugyanis uralták ma Meydan-t gyepét. Kétszer arattak hármas-győzelmet és még a verhetetlennek tűnő francia Vazirabad-ot is megfosztották a dicsőséges visszatéréstől: a Gr3-as Nad Al Sheba Trophy-ban ugyanis a mezőny egyetlen kancája, Beautiful Romance kapott szárnyakra és ért célba a tavalyi Dubai Gold Cup hőse előtt.
 
A nap főfutama az UAE Oaks (lenne, ha Beautiful Romance nem tündökölt volna ily fényesen), ahol Nomorerichblondes egyel nagyobb fokozatra kapcsolt, és 1000 Guineas helyezése után itt megszerezte a győzelmet.
 
Jim Crowley szépen keretbe foglalta magának a versenynapot: az első és az utolsó futamban segítette győzelemhez lovait, mellyel az egyetlen zsokévá vált, ki a duplázni tudott. Ugyanígy az idomároknál is csak Saeed bin Suroor volt képes egy nyerő fölé menni.
 
Facebook