Sydney-i szupernap

Igazi álomnap vár a lóversenyrajongókra: Rosehill-ben 8 Group verseny - köztük 5 Gr1 -, Winx, a legjobb kétévesek és számos további csúcsfutam lesz terítéken.

 
 
A tavalyi George Ryder, élén a királynővel. Fotó: cdn.newsapi.com.au 
 
 
Rosehill Gardens gőzerővel készül az áprilisi The Champioship-re, és hétről hétre egyre patinásabb futamokban szólítják starthoz az ötödik kontinens legjobbjait. Szombaton 1100 métertől 2400-ig csapnak össze minden táv legjobbjai a legfelső szinten, közülük azonban kettő emelkedik ki:

Először a George Ryder Stakes kerül lefutásra magyar idő szerint 4:45-kor. Az 1500 méteres, 1 millió (ausztrál) dolláros Gr1-es versenyről röviden csak annyit: toronymagas favoritja a világ legjobb turflova, Winx. A 15 futam óta veretlen kanca címvédőként érkezik, és nehéz elképzelni, hogy ne győztesként távozna, a jó formában levő Le Romain-ra és az egykor jobb napokat látott Chautauqua-ra oda kell majd figyelnie. Az Australian Guineas nyerője, Hey Doc sajnos kimarad a mezőnyből, így Winx-nek legkomolyabb kihívójával nem kell számolnia.

6:10-kor a csikók szolgáltatják a fő attrakciót a Golden Slipper-ben. Az 1200 méteres csúcsfutam 3 és fél milliós összdíjazással kecsegtet, amivel a világ legdrágább kétéves-versenyének számít, és nem is méltatlanul: Ausztrália legjobbjait egytől egyig megtaláljuk az indulók listáján. A 16 fős mezőnyben egyenlő arányban vannak a mének és kancák, az esélyek azonban utóbbi felé billennek, hiszen olyanok képviselik a gyengébbik nemet, mint az előfutam nyerője, She Will Reign, az őt legutóbb megverő Floric, a szaklap által favorizált Houtzen vagy a Blue Diamond-győztes Catchy. Ezt a fiúk részéről főként Pariah és Veranillo egyensúlyozza, de könnyen lehet, hogy a legutóbbi alkalomhoz hasonlóan ismét fejet kell majd hajtaniuk. 
 
 
 
A Blue Diamond befutója: elől Catchy, mögötte Pariah. Fotó: justhorseracing.com.au

Na de egy szó, mint száz: ritkán látható versenynap következik Sydney-ben, nem (lenne) érdemes lemaradni róla!
 
Facebook