Nagy ugrás

Florida újdonsült hercegének győzelme több esetben is óriási lépést jelentett előre.

 
 
 
Bombaforma. Fotó: Paulick Report - Coglianese
 
 
Always Dreaming mindössze három versennyel a lábában érkezett a patinás Florida Derby mezőnyébe: két sikertelen szerepléssel nyeretleneknek kiírt futamokban egy hónapja szerezte meg első győzelmét egy Allowance-ben. Trénere, Todd Pletcher azonban tudatában volt annak, mire lehet képes idomítottja, így nem félt három szintet is átugrani, hogy Stakes-debütálása lovának már egyből egy egymillió dolláros Gr1-mérkőzés legyen. „Kivételesen jól dolgozott a ló tréningben, mi miatt biztosak voltunk benne, hogy olyan jól fog teljesíteni ma, amennyire csak tud; és szerencsére tényleg ezt tette… Ez lenyűgöző teljesítmény volt.” 
 
Míg a legtöbb szempár azt kereste, hol jön a startnál a kelleténél jobban megtorpanó Gunnevera, Always Dreaming gyorsan megszökött, és meg sem állt, mígnem öt hossz választotta el a mezőny többi tagjától. „(Gunnevera) jól zárkózott a végén, de az élen lévők nem álltak meg…” – nyilatkozta Antonio Sano, a favorit trénere, ki azért nincsen elkeseredve harmadik helyezettje miatt.
 
 
 
 
 
Ez a hirtelen jött Gr1-siker azonban nem csak Always Dreaming-nek jelentett egy nagy lökést karrierjében: apja első ivadékai közé tartozik, hisz ő a 2012-es Kentucky Derby és Preakness második helyezettjének, Bodemeister-nek a fia. A WinStar ménjének idei 25 ezer dolláros árfolyama egészen biztosan megugrik jövőre.
 
Főleg, ha Always Dreaming apja nyomdokaiba lépne a klasszikusokban – erre ugyanis 100 pontot jelentő Florida Derby első helyezésével minden esélye megvan. Tavaly is láthattunk első-generációs Derby-győzelmet… Merjenek csak nagyot álmodni!
 
Facebook