Visszatérő bajnokok

Újra csúcsra emelte a tavalyi szezon hőseit az Oaklawn Park.

 
 
 
A nagy visszatérő. Fotó: bleachernews.net 

Oaklawn pénteken a kancákkal hangolt a hétvégére, így két kiemelt verseny is elrajtolt a "gyengébbik nem" indulóival. Az idősebbek számára kiírt Apple Blossom Handicap-ben (Gd1) Stellar Wind (Curlin), a háromévesek Fantasy Stakes-ében (Gd3) pedig Ever So Clever győzött magabiztosan. Ezzel előbbi bajnok kanca győzelemmel kezdhette ötéves szezonját, utóbbi Medaglia d'Oro-csikó pedig első Graded besorolású győzelmével megváltotta jegyét a Kentucky Oaks-ra.

Méltó módon indult tehát a hétvége, csúcsa azonban egyértelműen a szombati Arkansas Derby volt. Az 1800 méteres versenyben a hátsó egyenesen Conquest Mo Money ment el vezetni, a kanyarban azonban felszaladt rá a két favorit egyike, Malagacy. A célegyenesben szinte végig kettejük csatáját láthattuk, hiába kerekedett azonban fölül Conquest Mo Money a Rebel Stakes-nyerőn, a finisben még Classic Empire is megrohamozta, amit a pej mén már nem tudott kivédekezni.

 
 
 
 

Pioneerof The Nile fia ezzel a Breeders' Cup Juvenile után ismét a csúcsra ért, és kvalifikációs pontjainak számát 132-re gyarapítva biztos résztvevője lesz a Kentucky Derby-nek május 6-án. "Mindig hittem benne" - nyilatkozta trénere, Mark Casse. - "Büszke vagyok rá. Olyan, mint egy tizenéves gyerek: néha megfojtanád, de egyszerűen nagy tehetsége van."

Ami a többieket illeti: az ötödikként végző Malagacy már legutóbbi győzelmével megszerezte a kvótát, Conquest Mo Money 40 pontjával 16. a listán, további 5 lóval egyetemben, míg a bronzérmes Lookin At Lee (23.), a Rebel-helyezett Untrapped (22.) és Sonneteer (24.) indulása kérdéses, ők csak valamelyik előbb végző ló lejelentése esetén férhetnek majd be a 20 fős mezőnybe.

Ezzel lezárult a Kentucky Derby és Oaks felkészülési szakasza. A hátralevő három három héten gőzerővel készülnek az Egyesült Államok legjobbjai, akiket hamarosan mi is górcső alá veszünk, május 6-án pedig elrajtol a futam, amelyre a világon mindenhol figyelnek majd.
 
Facebook