Filmbe illő győzelmek

A Championship végeztével is Randwick Racecourse áll a reflektorfényben, hisz két Gr 1-es verseny került lefutásra szombaton.

 
 
  

 
A kétévesek nagy összecsapását, a Moet & Chandon Champagne Stakes-t izgalmasnak nem nevezhetjük, hiszen a nagyszerű start után The Mission (Choisir) az élre tört, és 1600 méteren keresztül tartotta a pozícióját, így a többiek csak tisztes távolból nézhették a hátát. 
 
"Jó érzés volt vele nyerni. Nagyon trükkös ló, éppen ezért rengeteget tanultam tőle, és örülök, hogy megnyertük a versenyt."- vélekedett Damian Lane, The Mission boldog zsokéja.
 
Invader ért célba másodikként, míg a harmadik Whispered Secret lett.
 
 
 
  
Az All Aged Stakes-ben egy lebilincselő futamot láthattunk 1400 méteren, ugyanis, ahogyan egy megragadó lóversenytől elvárjuk, komoly harcok dúltak az első helyekért.
 
Le Romain szinte végig az élen volt, az utolsó vágtaugrásoknál azonban már két 4 éves (Le Romain és Tivaci)  küzdelmét láthattuk, végül Michael Moroney idomítottja felülkerekedett a pej csikón, és egy fejhossznyival verte Le Romain-t.
 
"Kiváló munkát végzett, igazi mintaló. Impozáns csikó, remek hozzáállással."- nyilatkozta a győztes  Damian Oliver, Tivaci zsokéja.
 
Ahogyan a mondás tartja, utolsókból lesznek az elsők, Tivaci esetében is ezt láthattuk. A kétszeres Group 3 győztes most gazdagabb lett, egy Group 1 trófeával is. Trénerétől megtudhattuk, hogy nagyon büszke idomítottjára, és szerinte ő High Chaparral egyik leggyorsabb leszármazottja. Valószínűleg ígéretes jövő áll a nyertes előtt, a középmezőnyben mindig megtalálhatjuk majd, jobb napjain pedig talán majd olyan sikereket ér el, mint ma, az All Aged Stakes-ben.
 
Két különböző, mégis két filmbe illő győzelem a Randwick lóversenypályán - ennek lehettünk a tanúi április 15-én.
 
képek: Bronwen Healy, Magic Millions twitter

 
Facebook