Hajsza a rózsákért II. rész

Folytatjuk a tegnap megkezdett derby-lovak bemutatását.

 
 
 
143 év alatt ő lenne az első, ki Európába csenné a trófeát. Fotó: America's Best Racing
 
Első rész itt olvasható.
 
Thunder Snow (Helmet)
 
Akármennyire is szeretjük az amerikai galoppot, európai lévén mindig öröm „hazai” arcot látni a képernyőkön: idén nem is akármilyen külföldi telivér került a kultikus Kentucky Derby mezőnyébe Thunder Snow személyében. Kétévesen Criterium International (Gr1) trófeával örvendeztette meg a Godolphin-t, majd a Dubai Világkupa Éjszakáján a UAE Derby-ben (Gr2) tett tanúbizonyságot kiemelkedő tehetségéről még akkor is, ha maga ellen dolgozik egy versenyben. Minden kilengése és az eső áztatta homok ellenére is a valaha futott leggyorsabb derby-győzelmet tudhatja magáénak Dubaiban.
 
 
 
 
J Boys Echo (Mineshaft)
 
Ha valaki az „esélytelenek” közül válogatna magának lovakat a Derby-re, nézze meg magának jól ezt a lovat! A Blue Grass Stakes-ben igen szerencsétlen versenyt futott, de az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy érdemesebb ott nem nyerni… Keenelandi negyedik helye előtt gyönyörűen futott a Gotham-ban (Gr3), ahonnan a második helyezett szintén úton van a Churchill Downs-ba.
 
 
 
Irap (Tiznow)
 
Avagy a ló, aki „valahogy” megnyerte a Blue Grass Stakes-t. Bár a Kentucky Derby mezőnye még mindig tele van zsákbamacskával, nála bőven nagyobb klasszisok is felsorakoznak majd a startvonalon. Julien Leparoux, ki a Blue Grass-ban hozzásegítette első győzelméhez ezt a lovat, valószínűleg állandó társát fogja választani május 6-án: Classic Empire-t.
 
 
 
 
Gormley (Malibu Moon)
 
Irap mellett a másik friss Gr1-győztes, akinek még idő kell, hogy ténylegesen a királykategória szintjéhez érjen. Ő esetében nem a szerencse, hanem az erős ellenfelek hiánya „okozta” a nagybetűs sikert a Santa Anita Derby-ben. Kétségkívül az átlagnál nagyobb tapasztalattal rendelkezik, ha harcról van szó - ellenben azt meg rendre váltogatja, mikor van benne a csatában, és mikor adja már fel az elején. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Irish War Cry (Curlin)
 
Ötfutamos karrierje alatt egy hetedik hely kivételével nem látott lovat maga előtt a célban – mindent vagy semmit ad bele egy versenyébe. A Wood Memorial (Gr2) diadal után Graham Motion megkönnyebbülve nyugtázta, hogy lovának mindegy, a mezőny mely szakaszában kell várnia a célegyenesre. A versenypályán többször is megcsillogtatta tudását, mely alkalmazkodóképességével társulva ideális Derby-lóvá teszi őt.
 
 
 
 
Always Dreaming (Bodemeister)
 
A Derby legmagasabbra értékelt indulója annak ellenére, hogy a felsőkategóriában tapasztalan: de hát ez nem akadályozta meg tavaly Arrogate-t sem. Egy Allowance kategóriájú győzelemből érkezett a Florida Derby mezőnyébe, ahol egyszerűen nem talált ellenfélre. Todd Pletcher idomítottja az egyik legkönnyebb győzelmet aratta a kiemelt felkészítőfutamok sorában, és  könnyen lehet, hogy nem rontja apai vonalának Kentucky Derby-helyezés átlagát: apja és nagyapja (Empire Maker) ugyanis mindketten másodikként futottak be május első szombatján a célba.
 
 
 
 
Csak 20-an indulhatnak 
 
 
Fotók: Burlington County Times, Paulick Report, Horse Racing Nation, Kentucky Derby, Paulick Report
 
Facebook