Epsom Derby & Oaks

Ma délután végre kezdetét veszi az Investec Derby Festival.

 
 
 
Számtalanszor emlegettük már Önöknek az Epsom - vagy más néven Investec - Derby-t: már akkor e lóversenyünnep felé tekintgettünk, mikor május elején Churchill diadalmaskodott a 2000 Guineas-ben, mikor az idősebb lovak lefutották első idei angol Gr1-es megmérettetésüket, vagy amikor többször is bemutattuk a nagybetűs "DERBY" legfőbb várományosait.


És ezzel nem vagyunk egyedül: Nagy-Britanniában és Írországban már a tenyésztőknek is legfőbb vágyuk, hogy kancájuk egyszer majd Derby-nyerőt ad, a telivérek már csikókorukban egy új esélynek számítanak, hogy a ménesek egy nap majd képviseltethessék magukat Epsom Downs-ban, és a yearling-árveréseken is mindenki a jövő legjobbjára vadászik. Az Investec Derby Festival-on kiváltság már csak jelen lenni is, sok-sok tréner, zsoké és futtató álma válhat valóra azzal, ha valamelyik lovuk megméretteti magát az epsomi lejtőn.
 
Az Epsom Derby a legnagyobb verseny, amit versenyló valaha megnyerhet.
 

Ma délután 16:10-kor az idősebb lovak csapnak össze először a népes epsomi pódium előtt. Highland Reel, US Army Ranger és Journey a két klasszikussal azonos távon mérkőznek meg ellenfeleikkel a Coronation Cup-on. Őket 17:30-kor a hároméves kancák követik a 238. Epsom Oaks-ban, ahol a 1000 Guineas-nyerő Winter ugyan nem szerepel, de még így is tömve van klasszisokkal az indulók listája.
 
 
 
A 2015-ös nyerő, később Év lovává koronázott Golden Horn. Kép: Daily Mirror 
 

Szombaton pedig elérkezik a derbyk derbyje, a futamok, futama, a versenyek versenye: a 238. Epsom Derby, a klasszikus távon, 1 mérföld 6 furlong 10 yard-on (2423 méter) rajtol el. Permian és 15 társa életük legnagyobb versenyén csapnak majd össze, és döntik el, ki kerülhet be az olyan halhatatlan klasszisok sorába, mint NijinskyMill ReefShergarGalileo, Australia vagy Golden Horn. Szombat délután 17:30-kor mindenre fény derül...
 
Nyitókép: investec.com.au 
 
Facebook