New York-i szupernap

Nem a Belmont Stakes volt a hétvége egyetlen nagy durranása, ugyanis a Hármas Korona-futamon kívül további 7 Graded besorolású, köztük 5 Gr1-es verseny volt terítéken a Belmont Parkban.
 

 
Visszatért a királynő. Fotó: SB Nation 

Mint azt már tudjákTodd Pletcher Tapwrit-je nyerte meg a főfutamot, a Belmont Stakes-t Jose Ortiz-zal a nyeregben. A zsokénak nem ez volt az egyetlen győzelme, hiszen az azt megelőző Manhattan Stakes-t is behúzta Ascend-del (Candy Ride), miután a gyeppályás versenyben nagy csata után verték Time Test-et és társait - a szürke ezzel első Graded versenyében egyből a győztesek körébe indulhatott.

A nap főszereplője lovasokat tekintve azonban nem ő volt, hanem az a Mike Smith, aki a összesen öt sikert aratott, ebből négyet Bob Baffert lovaival. Először West Coast-tal diadalmaskodott a Listed besorolású Easy Goer Stakes-ben, ezt követte a Kentucky Oaks-nyerő Abel Tasman újabb bravúrja az Acorn Stakes-ben (Gr1), American Anthem parádéja a Woody Stephens Stakes-ben (Gr2) és Mor Spirit magabiztos győzelme a Metropolitan Mile-ban (Gr1). Micsoda nap a Mike Smith - Bob Baffert párosnak!

A legnagyobb érdeklődés azonban mégis Smith azon lovaglását övezte, melyben nem Baffert-et képviselte: ez volt az Államok talán legjobb aktív kancája, Songbird visszatérése. Medaglia d'Oro lánya a Breeders' Cup-on fejhosszal kikapott Beholder-től, ezen kívül veretlen, és ugyan Paid Up Subscriber megizzasztotta az Ogden Phipps Stakes-ben (Gr1), továbbra sem enged a célban maga elé senkit.
 
 
 
A meglepetés ló, Ascend. Fotó: America's Best Racing 
 

A nap leggyorsabb lova Disco Partner volt, aki, miután tavaly ugyanitt nyakhosszas második lett, ezúttal világrekord idő alatt diadalmaskodottJaipur Invitational-ben, miután 1 perc 05,67 másodperc alatt teljesítette az 1200 méteres távot. A turfversenyek királya, Chad Brown sem maradt győzelem nélkül, ugyanis a "juddmonte-os" Antonoe elhozta a Just A Game Stakes (Gr1) trófeáját. Így Javier Castellano is duplázott, hiszen még korábban War Story-val learatta a babérokat a Brooklyn Invitational-ben.

Ezzel egy időre véget ért az amerikai szupernapok sora, a rajongók azonban nem unatkozhatnak, ugyanis hamarosan kezdetét veszi a világ legnagyobb lóverseny-meetingje Angliában...
 
Facebook