Nyitány

Mint a jó bor...Helyszíni beszámolónk Ascotból.

 

Csúcs ez a kanca! 

 

Már a 2016-os Royal Ascoton is Lady Aurelia (Scat Daddy) tette ránk a legnagyobb hatást, amikor is káprázatos győzelmet aratott a Queen Mary Stakesben. Egy évvel később, immár háromévesen szintén olyan elképesztő stílusban szórta szét a King's Stand Stakes (Gr1, 1000 m) mezőnyét, hogy a kommentátorok a jelzőket keresték.
 
 
 
 
 
A képen látható Wesley Ward immár a 8. ascoti győzelmét jegyzi, míg a sérült Dettori helyét John Velazquez vette át, aki nagyon szimpatikusan nyilatkozott. Elmondta, hogy sajnálja Frankie-t, a kanca nagyon látványos teljesítményt nyújtott, hiszen Ward kiválóan készítette fel. Nem mindennapi győzelem volt.
 
 
 
 
 

Totális papírforma befutót hozott a Queen Anne Stakes (Gr1, 1600 m), amelyben a "Lockinge-nyerő" Ribchester (Iffraaj) pályarekordban utasította maga mögé a nagylétszámú mezőnyt. William Buick azt monda róla, hogy minden zsoké álma ez a ló.

 

 William Buick már ünnepel Ribchester nyergében 

 

 

A Godolphin csapat nem sokkal később duplázott, hiszen Barney Roy (Excelebration) visszavágott Churchill-nek a 2000 Guineas vereségért. Aidan O'Brien legfőbb reménysége csak 4. a St James's Palace Stakes-ben (Gr1, 1600 m), a nyerő, Lancaster Bomber valamint a "most jól viselkedő" Thunder Snow mögött.

A Windsor Castle Stakes-ben (L, 1000 m) végleg mennybe mentek a kékek, mert Buick és Sound of Silence párosa az élen, a Roussel (Doyle) duó előtt, azaz házibefutó, a 24 résztevős csikófutamban. Ahogy az ITV kommentátorai harsogták: Godolphin is Back. A  Ballydoyle csapat viszont katasztrofális napot zárt. Nemhogy a győzelem nem jött össze számukra, hanem pl. a 2.6 millió dollárét vásárolt Declarationofpeace utolsókét ért célba.

Holnap folytatódik az álomhét.

 

 

Michelle Payne minden mozdulatát operatőrök követték, de nem tudott "dobogóra futni" Kaspersky-val. 

 

Helyszíni képeink és sok-sok információ még facebook oldalunkon. Fotók: Edward Whitaker/Racing Post, Ascot Racecourse twitter

 
Facebook