Káprázatos

Nem kezdünk bele Highland Reel méltatásába, mert olyan hosszan mesélhetnénk, hogy nem kívánjuk untatni Önöket.

 

 

Az ötéves Galileo ivadék azonban folyamatosan elkápráztat bennünket. Fusson ő a Telivér Világbajnokságon, a Dubai Világkupa estéjén, Hongkongban vagy Epsomban, tőle biztosan a legjobbra számíthatunk. 

Nézzük mit is mondott a világ legjobb lovasa mai győzelme után: 

 

"Csodálatos a hozzáállása. Ő jól fut mindenhol, ráadásul újra és újra megismétli mindezt, de ez volt talán a karrierjének legjobb futása" 

 

 

 Highland Reel

 

Pedig szuper mezőny várt rá a a szerdai főfutamban, a Prince Of Wales's Stakes-ben (Gr1, 2000 m).  Elég talán csak az Ír Derby-nyerőt, Jack Hobbs-ot említeni, aki favoritként indult, de csak utolsóként ért célba, máris lerontva ezzel a Godolphin parádés ascoti mérlegét. Highland Reel azonban feltartóztathatatlan volt. Hiába támadták többen is a finisben, Moore kabinetlovaglással vezényelte haza Galileo egyik legjobb fiát, aki ezzel közel 6 millió font nyereménynél jár már.

 

 

Mekhtaal hatodik helyezése talán csalódás a franciáknak, de a gallok mégis remek napot zártak. Le Brivido-t (Siyouni) a cél előtt még egyszer fel tudta rázni Pierre-Charles Boudot, aki így vissza tudta verni a totális outsider (66/1) Spirit Of Valor támadását a Jersey Stakesben.  A kancák Group 2-es partijában, a Duke Of Cambridge Stakes-ben két francia aspiráns volt a fogadók kedvence, de Usherette meglehetősen nehezen talált utat, mégis felfutott a dobogó alsó fokára. A trónt már időközben elfoglalta Qemah, így Andrea Fabre után Jean-Claude Rouget sem utazik haza győzelem nélkül. 

 

 

Holnap folytatás a Gold Cup napjával.

Képek: At The Races twitter, Racing Post/Edward Whitaker 

 
Facebook