Változatlanul ők a főszereplők

Nincs új a nap alatt.

  
 
 
Az első nap eredményközlését látva talán többen is meglepődtek azon, hogy a Ballydoyle Team győzelem nélkül maradt a nyitányon. Nem sokáig volt ez így, hiszen szerdán már Highland Reel varázsolt, majd a csütörtöki sikerük után ma már két győzelmet jegyzett a "Coolmore Birodalom". Ráadásul a két legfontosabbat, hiszen mindkét Gr1-es trófea hozzájuk került. 
 
 
 
 
 
Caravaggio ismételten bizonyította, hogy Anglia legjobb sprintere, hiszen tavaly ugyanitt, ugyanekkor, ugyanerre (1200 m) a távra még Gr2-ben győzött, de az idén szintet lépve már a Commonwealth Cup Gr-1es trófeáját bezsebelve őrizte meg veretlenségét. A mai szaklapokban külön cikk foglalkozik vele, hogy a kétéves Scat Daddy ivadékok milyen jól mennek Ascotban. Most már nem CSAK a csikók. A nyeregben természetesen Ryan Moore kuporgott.
 
 

 
 
 

Ahogy fél órával később is, amikor a csodálatos Winter az 1000 Guineas után ismét legyőzte Roly Poly-t, no meg persze mindenki mást is a Coronation Stakes (Gr1, 1600 m)-ben, így a Ballydoyle csapat bő fél óra alatt két Gr1-es trófeával gazdagodott, Galileo lányának viszont ez volt sorrendben a harmadik csúcstrófeája.

A 2007-es St James's Palace Stakes után először fordul elő, hogy a Royal Ascot egy Gr1-es futamában egyetlen tréner lovai osztoznak az első három helyen.
 
A Godolphin-nal folytatott külön háborújukban azonban még „a Coronation 1-2-3-al” is vesztésre állnak, hiszen a királykékeknek Rare Rhythm (Dubawi) immár a 6. idei Royal Ascot sikert szállította, míg O’Brienék 4-nél tartanak, igaz a Gr1-es partikat figyelembe véve 3:1 az íreknek.
 
Holnap folytatás a zárónappal.
 
Képek: At The Races twitter, Irish Champions Wknd twitter
 
Facebook