Finálé

Véget ért a 2017. évi Royal Ascot.

 

 
Megannyi csoda, megannyi dráma, megannyi könny és mosoly.  Véget ért a világ legnagyobb lóverseny meetingje. Az ezredrészét nem tudjuk visszaadni Önöknek, kedves olvasóink, annak a csodának, amit a hét folyamán megéltünk Ascotban.
 
Az előző négy nap történéseiről Önök már remélhetőleg olvastak, így pár mondatban szót ejtünk a zárónap eseményeiről.
 
Soha akkora publicitást nem kapott a lóverseny a médiában, mint 2013-ban, amikor is Őfelsége II. Erzsébet lova, Estimate nyerte a Gold Cup-ot. A világot bejárta a videofelvétel, amin megmutatkozott, hogy bizony a finisben lova sikeréért szorító őfelsége, ugyanolyan földi halandó, mint bármelyikünk.
 
Abban reménykedtünk mindannyian, hogy ez az idei esztendőben megismétlődik, de sajnos a pályán ez nem valósult meg. Hiába került Dartmouth nyergébe a világ legjobb zsokéja, a Hardwicke Stakes-t (Gr2, 2400 m) Idaho (Galileo) nyerte. Ryan Moore így „melléült”, de az vesse rá az első követ, aki visszautasítana egy lovaglást a Királynő telivérén. Ezzel a győzelemmel a Ballydoyle Team egyenlített a Godolphin-nal szemben. Mindkét „óriás” 6-6 győzelemnél járt.
 
 
 
 
Következett a zárónap egyetlen Gr1-es versenye, a Diamond Jubilee Stakes (G1, 1200 m), ahol The Tin Man (Equiano) győzött ugyan, de a finish meglehetősen kaotikus volt, így 3 zsokét is „szobára invitáltak” a versenybírák. Ahogyan azonban ez arrafelé megszokott, végül nem "nyúltak bele" a sorrendbe, azaz helybenhagyták a pályán elért eredményt.
 
Az ascoti öt nap véget ért. Reméljük Önök legalább annyira élvezték a lóversenyünnepet mint mi. 2018-ban ismét visszatérünk Ascotba.

A Racing Portal csapata a kimerítő hetek után pihenőre vonul. A tervek szerint július 24-én jövünk újra cikkeinkkel, de facebook oldalunkon továbbra is tájékozódhatnak a lóversenyvilág legfrissebb történéseiről. Jó pihenést, nyaralást minden kedves olvasónknak!
 
Képek: ATR twitter, Edward Whitaker racingpost.com/photo
 
Facebook