King George

Következik az angol szezon legnagyobb nyár közepi durranása, a King George VI and Queen Elizabeth Stakes (Gr1, kb. 2414 m).

 

 

A hagyományos évjárat-összehasonlító futás az új évezredben nem igazán a háromévesekről szól, de fontos leszögezni: minden évben kisebbségben vannak az idősebbekkel szemben. Az idei kiadásban hármukat nevezték, de mégis egyikük számít a favoritnak a Group 1 bajnokok sorát felvonultató futamban. Ő pedig nem más, mint a kétszeres "Oaks Hero" Enable, aki Minding visszavonulása után talán joggal nevezhető a Szigetország új Királynőjének.

A lapok nem is igazán  vele foglalkoznak, hanem a versenyzéshez nemrégiben visszatérő Frankie Dettorival, akinek 54 kilóval kell lovagolnia a kancát a szombati erőpróbán, míg a címvédő Highland Reel 60-at visz majd. Az olasz azonban ma még nehezebb ennél, de speciális étrenddel készül és elmondása szerint szóba sem jöhet, hogy túlsúlyt kérjen és ezáltal "hátrányt okozzon" a 2011-es kiírást megnyerő Nathaniel lányának. Dettori egyébként egy nagy lépcsőfoknak nevezi a szombati megmérettetést, hiszen Enable először fut idősebb mének ellen.

A sok-sok bajnok között kiemelt figyelmet kap még az argentin tenyésztésű, és argentin színekben futó Sixties Song, akinek newmarketi felkészülése is kiváló témával szolgált a brit szaklapok számára. Kíváncsian várjuk az ő futását is. A futam startja szombaton: 16.35.

Enable foto: racingfotos 

 
Facebook