Mint az apja

Superstar filly - azaz szupersztár kanca - harsogja a Racing Post.
 
 
 
A kétszeres kancadíj nyerő, Enable olyan előadást produkált Ascotban, amelyet nagyon sokáig nem fogunk feledni. A mezőnyben Gr1-es bajnokok sora. Zömmel mének. Köztük a világutazó és egyben címvédő Highland Reel, de ők mind-mind csak epizódszereplők voltak Nathaniel lánya mellett. A kanca játszi könnyedséggel lépett el a bajnokoktól és Frankie Dettori alatt 4,5 fél hosszal verte a lóversenyzés szupersztárjait. 
 
Mindez John Gosden-nek harmadik, az olasz világsztárnak már az ötödik "King George" sikert jelenti.  
 
 
 
 
"Ő egy szupersztár, sokat jelent számomra, és alig vártam, hogy újra a nyergébe ülhessek. Az biztos, hogy ma este bőségesen fogok vacsorázni" - mondta Dettori, aki 7 fontot, azaz több mint 3 kilót adott le 6 nap alatt azért, hogy ne rontsa a kanca esélyeit és nehogy mást kérjenek fel helyette. (Csak vízen és halon éltem, de megérte - mondta erről.)
 
 
 
 
Természetesen történelmi győzelem:
 
Enable az első angol kancadíj - ír kancadíj - King George nyerő!
 
Naná, hogy az angol lapok nem fukarkodnak a jelzőkkel, és ezt a futást tartják 2017 legmagasabbra értékelt produkciójának, így nem meglepő, hogy máris az ARC esélyeseként említik Gosden (eddigi legjobb kanca) idomítottját, aki apját követve szintén megnyerte a nagy, nyári évjárat-összehasonlítót.
 
Az angolok továbbra is maguknak követelik a figyelmet, hiszen keddtől jön kedvencünk, az ötnapos Glorious Goodwood, amely már a nyitónapon két Gr2-es futammal, és az idei esztendőben Gr1-é avanazsált Goodwood Cup-pal várja a lóversenyzés szerelmeseit. És ez csak a nyitány. Hú de rossz lehet Angliában élni…
 
Képek: Ascot twitter, Edward Whitaker/Racing Post
 
Facebook