A 17., 17-ben

Ascot mindig megtalálja a hely szelleméhez illő kihívásokat.  

 
 
 
 
A júniusi királyi meeting után júliusban a King George weekend, majd az őszi sörfesztivál (és Air Race) előtt kiváló programnak bizonyul az immár hagyományos, 17. alkalommal kiírt zsokébajnokság, a Shergar Cup.
 
Márpedig ez legyen akár Hong Kogban vagy Ascotban rendezve, mindig unikumnak számít a versenynaptárban, hiszen másfajta vetélkedést kínál nekünk, mint a szürke hétköznapok. Az idei esztendőben a négy csapat összeállítása a következő:
 
 GREAT BRITAIN & IRELAND:

Jamie Spencer (Ireland, Captain)
Neil Callan (Ireland)
Fran Berry (Ireland)

EUROPE:

Adrie De Vries (The Netherlands, Captain)
Umberto Rispoli (Italy)
Alexander Pietsch (Germany)

THE GIRLS:

Emma-Jayne Wilson (Canada, Captain)
Hayley Turner (England)
Hollie Doyle (England)


REST OF THE WORLD:

Kerrin McEvoy (Australia, Captain)
Keita Tosaki (Japan)
Anthony Delpech (South Africa)
 
 

Ha valaki előtt nem lenne ismert a lebonyolítás: a négy db 3 fős team minden tagja 6 versenyben lovagol(t volna, de sajnos nem lesz mindenütt 12 induló). A lovasok csapataiknak szereznek pontokat (15, 10, 7, 5, 3) és a végén győztest hirdetnek. A világválogatott a címvédő.
 
A hagyományoknak megfelelően a versenynap után koncertek várják a nagyérdeműt. Az All Saints (és mások) mellett fellép többek között a Craig David  DJ produkciója, a TS5 is. 14 órától várjuk Önöket az ITV4 képernyői elé. Már csak azért is, mert mára minden jegy elkelt, azaz aki nem kapcsolt időben ne látogasson ki Ascotba!
 
 
 
 
 
Facebook oldalunkon élőben tudósítunk Ascotból. 
 
Fotók: Ascot racecourse twitter 
 
Facebook