Angol tripla

Vasárnap folytatódott a Deauville-i szupermeeting, ahol is a múlt heti  Prix Rothschild után most a legjobb sprintereket szólították startgépbe.
 
 
 
Ez az a futam, amit mind Marchand d'Or, mind pedig Moonlight Cloud 3-3 alkalommal tudott megnyerni az új évezredben. Közös kapocs, hogy mindkettőt az ikonikus Freddy Head idomította, akit (immár sokadjára) hamarosan ismételten méltatunk itt a Racing Portal hasábjain. Idén azonban nem volt indulója a legendás mesternek, így talán éppen ez az oka, hogy múlt vasárnaphoz képest ismételten a szigetországba került a patinás futam első (három) díja.  
 
Az ötéves Brando (Pivotal) megtette ugyanis azt a szükséges lépést, ami a Gr1-es győzelemhez kell. A July Cup-ban még harmadik helyen ért célba, de százzal hosszabbra nagyon erősnek bizonyult Kevin Ryan idomítottja és sprinttávon szokatlanul nagy fölénnyel, félhosszal előzte meg Aclaim-et (és bő kettővel Tupi-t) biztosítva ezzel a  totális angol dobogót.
 
Aidan O’Brien egy hete ünnepelt hős volt Roly Poly győzelme után, most azonban szomorúan utazhatott vissza Írországba, hiszen Caravaggio nem hogy nem tudta korrigálni a July Cup negyedik helyezését, hanem mindösszesen hatodikként ért célba.
 
 
 
 
 
Az eredmény egyfajta isteni gondviselés Kevin Ryan tréner számára, akinek istállója nyáron herpesz miatt sokáig zárlat alatt volt, de most káprázatosan teljesített idomítottja. A nyerőt talán három versenyben láthatjuk még idén - ezek a Haydock Sprint, „a Foret” és Champions Day sprintfutama.
 
Tom Eaves zsoké úgy látszik francia specialista, 2011 (Prix de l'Abbaye) után ismét Franciaországban nyert Gr1-et.
 
A Deauville-i versenyek természetesen folytatódnak és vasárnap a Gr1-es Prix Jacques Le Marois futama lesz a csillogó terítéken. 
 
Kép: Alan Crowhurst/Racing Post 
 
Facebook