Ismét egy szuperklasszis!

Akárcsak tavaly, idén is egy ragyogó négyéves hozta el a Whitney Stakes trófeáját.

 
 
 
Nem talált ellenfélre 

Mielőtt elárulnánk Önöknek a verseny végkifejletét, tekintsünk kicsit vissza a verseny történelmére! Mint ismert, 2016-ban California Chrome után az Államok legnagyobb sikereket elérő hosszútávfutó ménje Frosted volt (feltéve, ha Arrogate-et nem számítjuk ide, hiszen ő csak az őszi szezonban ért fel a legjobbak közé), aki augusztusban úgy érkezett Saratogába, hogy már eredménytől függetlenül is minősült a Breeders' Cup Classic-ra, ennek ellenére oktatta a mezőnyt, és második kvótáját is megszerezte.

Ahogy azt beharangozónkban is olvashatták, komoly esély volt rá, hogy a történelem megismétli önmagát, pusztán a nevek változtak: California Chrome helyett Arrogate a legjobb "idősebb" ló, Frosted helyett pedig Gun Runner aratja le a babérokat újra meg újra ott, ahol az előbb említett szürke nem áll starthoz.

Nem történt ez másképp a Whitney Stakes-ben sem. A favorit végig a frontban galoppozott, majd a célegyenesre vezető kanyarban élre tört és könnyedén lépett el ellenfeleitől. Hogy valóban ellenfeleknek lehetne-e nevezni a mindössze hat ellene futó lovat, arról hosszasan lehetne vitatkozni, de mindenképp a sárga mellett szól, hogy többek között olyanokat sétált le, mint Keen Ice, War Story vagy Breaking Lucky.
 
 
 

Felmerült a kérdés, vajon meg tudná-e verni Candy Ride fia a nagy Arrogate-et, elvégre míg főhősünk ismételten nem talált méltó kihívóra, addig a világ legjobb homokon versenyző lova mindössze távoli negyedikként ért célba visszatérésekor a San Diego Handicap-ben. Mikor a nyerő trénerét, Steve Asmussen-t kérdezték arról, mi lenne a véleménye, ha Gun Runner túlszárnyalná Arrogate-et az NTRA (Nemzeti Telivér Verseny Szövetség) rangsorán, csak annyit válaszolt: "Azt felelném, jobb két hetünk volt, mint neki."
 
 
 
 

"Amikor Dubai-t elhagyva felszálltam a repülőre, úgy éreztem, csökken a különbség kettejük között" - tette hozzá a Hírességek Csarnokába választott tréner. - "Tavaly ugyanitt 15 hosszal előzött meg minket a Travers-ön, majd 2 1/4 hosszal Dubai-ban. Szerintem jó irányba haladnak a dolgok."
 

Gun Runner számára a következő feladat vélhetően a Woodward Stakes lesz szeptember 2-án, ősszel pedig valószínűleg a pályán is kiderül, hogy ki az Államok legjobbja, mikor is Del Mar homokján összecsap többek között a sokat emlegetett szürke világklasszissal is...
 
Képek: America's Best Racing 
 
Facebook