Már nem a legjobb

Abban semmi meglepő nincs, hogy Bob Baffertról szólt a szombati nap csúcsfutama az Államokban. Abban sem, hogy idomítottjai végeztek az egymillió dolláros futam első két helyén. A sorrend viszont talán többeket meglepett.

 

 

A világ legjobb versenylovának tartott Arrogate-tel jó start után kiváló pozíciót fogott Mike Smith. Baffert másik idomítottja, Collected-del viszont még jobbat Martin Garcia, aki szinte rögtön az élre kormányozta City Zip négyéves fiát és kiválóan tudta beosztani annak erejét a saját maga által diktált tempóban. Ahogy a vén turf rókák mondják: a verseny már a kanyarban eldőlt, hiszen míg Smith-nek jelentős energiákat kellett mozgósítania Unbridled's Song fián a felzárkózáshoz Collected még mindig a saját ritmusában futott belül és tartotta a falat. A finisre megválaszolatlan kérdés ezzel nem is maradt. Talán csak annyi, hogy legutóbb a hírnéven foltot ejtő Accelerate mellett sikerült elmenni, így legalább a második hely és no persze a visszavágás sikerült, de a győzelem most sem jött össze.

 

 

 

Ezzel Collected továbbra is veretlen 2017-ben, míg Arrogate-tel továbbra is a Breeders’ Cup Classic a legfőbb kihívás.  

Legalább próbálkozott ma. Azt gondolom a legutóbbi veresége rossz hatással van rá mentálisan, de nem hinném, hogy problémánk lesz itt novemberben. A titok egyszerű: frissnek kell majd lennie, ahogy másik lovamnak, aki ma frissebb volt” – értékelt az ötödik Pacific Classic trófeáját bezsebelő Baffert.

Miután sorrendben második vereségét gyűjtötte be Arrogate természetesen megkérdezték az amerikai kollégák a mestert, hogy még mindig ő tartja a világ legjobbjának. Baffert nem mondhatott mást: "Úgy vélem, még mindig ő."

  

Furcsa látvány. Rivális Winx előtt.  

Mi azonban vesszük a bátorságot, hogy vitába bocsátkozzunk a trénerlegendával. Szerkesztőségünkben kétség sem fér hozzá, hogy a szombat hajnalban, sorrendben 18. győzelmét jegyző ausztrál csodakanca, Winx a világ legjobb versenylova.

És Önöknél?

képek: Racing NSW twitter, Steve Heuetz

 
Facebook