Ez nem a franciák hónapja volt

Folytatódott a nagy francia dráma a Deauville-i supermeeting utolsó Group 1-es futamaiban, vasárnap.

 
 
 
Foto: Equidia 


 
A France Galop nagyon büszke az egy hónapon át Normandiában zajló „szuperhónapra”. Hatalmas reklámkampánnyal csalogatják a futtatókat, no meg persze a nézőket. Előbbi olyannyira jól sikerült, hogy az öt lefutott Gr1-es futam közül mindössze a Jacques Le Marois első díja maradt gall földön Al Wukair révén, a másik néggyel átkeltek a csatornán a boldog győztesek.
 
Nemzeti ünnepünkön előbb az idősebb kancákat szólították startgépbe, a Prix Jean Romanet 2000 méterére.  Ajman Princess végig dominálta az egész futamot a számára legoptimálisabb talajon. Andrea Atzeni kiválóan helyezkedett vele, elkerülve így a lökdösődéseket és a végén hiába támadták meg  - Siyoushake  és Left Hand - a négyéves Teofilo kanca hazaért. A versenybírák a dobogós helyekért való küzdelemben láttak némi szabálytalanságot és 15 percen át tanakodtak, de végül helybenhagyták a pályán elért sorrendet. So Mi Dar nem tudta felvenni a lépést és mindösszesen ötödikként ért célba. Roger Varian mester Franciaországban aratta első Gr1-es győzelmét hat évvel ezelőtt és most újra bajnokot vezethetett vissza Deauville-ban.
 
Míg „a Romanetben” az elmúlt hat évből ötször brit nyerőt hirdettek, „a Morny-t” 2011 óta nem nyerte meg hazai idomítás. Most sem, sőt még fájóbb lett, hogy a nagy hírű kétévesek számára kiírt (Gr1, 1200 m) futamot az angol Karl Burke idomítottjai döntötték el egymás között. Unfortunately mögött ugyanis Havana Grey futott be másodikként.
 
Ezzel 2012 után (akkor Reckless Abandon) az első „Morny-Robert Papin” duplázó lett Society Rock fia. 
 
 
 
A boldog tréner két kiváló idomítottjával, Fotó: Emma Berry 
 
 
Az év elején együtt dolgoztak és Havana Grey volt kettejük közül a gyorsabb, de Unfortunately fokozatosan zárkózott fel hozzá. Ma meg is verte. Mindenesetre két kiváló lovam van” – mondta a nap hőse, Karl Burke.
 
A győztesre a Middle Park Stakes vár majd Newmarketben, szeptemberben. 
 
Már csak pár nap van a festői Deauville-ben és a futamok a nyár végén visszaköltöznek Párizsba, de hamarosan közeledik Európa legnagyobb versenye és felkészítő futamai. 
 
Facebook