Saratogai csúcs

A Pacific Classic kapcsán már elsütöttük címként a tűzijáték szót, bár talán ez most jobban illene ide. Szombaton 10 Gr futammal következik "a Travers" napja Saratoga-ból.

 

 

 

Valóban nem túlzás csúcsról beszélni hiszen egészen döbbenetes programot sikerült összehoznia a versenytitkárnak.  

 
13 futamból 10 Grade besorolású, amiből 6 Grade 1.
 
Számunkra legfontosabb természetesen a "Bajnokok Temetőjeként" is aposztrofált Travers Stakes (Gr1, 2000 m, 1,250,000 USD, csak 3 é), amely nem véletlenül hallgat erre a névre. Nem kell sokat visszalapoznunk az almanach-okban, hogy azt láthassuk: még a Grand Slam bajnok, American Pharoah számára is leküzdhetetlen akadályt jelentett "a Travers".
 
Az idei kiadásban ott lesz mindhárom Triple Crown verseny győztese.  A Derbyt nyerő Always Dreaming-nél (AD), és a Preakness-ben sikeres Cloud Computing-nál (CC) azonban van három jobb esélyt képviselő telivér is. Elsőként mindjárt "a Belmont" nyerője Tapwrit, aki a New York-i sikere óta erre a feladatra készült. Bill Mott idomítottja, Good Samaritan, aki pár hete már itt Saratogában remek stílusban nyerte a Gr2-es Jim Dandy Stakes-t. (Amiben egyébként indult AD és CC is.) Mindannyiukat meglepheti az a West Coast, akinek más utat jelölt ki a Baffert/Smith páros, azaz nem találkozott még fentebb felsorolt riválisaival. Ő látható a képen.
 
 
 
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy régen voltak ennyire parádés Travers kilátásaink, így nagy szeretettel ajánljuk az Önök figyelmébe mind a háromévesek csúcstalálkozóját, mind pedig az egész versenynapot.
 
Fotók: Horse Racing Nation, NYRA twitter
 
Facebook