Krónika - ausztrál rajt

Számos oka van annak, hogy a héten a legtöbb tekintet az ötödik kontinensre szegeződik.

 
 
Ismét starthoz áll a királynő. Fotó: The Race Guide 

Amíg az északi féltekén javában zajlik a galoppszezon, Ausztráliában csak most indul be, ugyanis a téli (nekünk nyári) versenyszünet után szombaton a szezon első Gr1-je is elrajtol. A Memsie Stakes-ben (1400 méter; 1 millió ausztrál dollár) ismét összecsapnak a legjobb sprinterek Black Heart Bart-tal az élen. A hatodik Gr1-győzelmére pályázó pej tréningtársával, Tosen Stardom-mal készült a topfutamra.

Trénerük, Darren Weir elégedett a mutatott formával: "Mindketten remekül dolgoztak. Tosen Stardom nem a legjobb munkában, de a fél mérföldes galoppja Black Heart Bart-tal szerintem jó volt" - nyilatkozta a racing.com-nak.

Hiába azonban a Group-1 Caufield-ban, biztosak vagyunk benne, hogy a lóversenyrajongók fantáziáját sokkal inkább megmozgatja Royal Randwick, ugyanis a Chelmsford Stakes (Gr2; 1600 méter; 250 ezer dollár) lesz a világ legjobb lovának, Winx-nek a következő feladata. Hiába van ott a mezőnyben az egyik legjobb négyéves kanca, Foxplay, He’s Our Rokkii vagy Sense Of Occasion, Street Cry lánya gyakorlatilag kihívó nélkül áll starthoz, és ezt jól mutatja hihetetlenül alacsony odds-za. Hétfőn még 1,1-szeres pénzt ért az esetleges győzelme a CrownBet fogadóirodánál, ez a szám azonban azóta tovább csökkent, jelenleg 1,06 az osztaléka. Nem meglepő azonban favorizálása, főleg legutóbbi versenye után. Szombat hajnalban Winx-re hárul a feladat, hogy zsinórban 18-adjára is bizonyítson, ezúttal fülvédőben.
 
 
 
 

Az ősz közeledtével egyre több az árverés, hiszen lassan munkába állnak a yearling-ek, a futtatók pedig lecsapnak a jövő bajnokaira. Már beszámoltunk Önöknek a Deauville-i árverésről, hamarosan azonban egész Európa és Amerika az aukcióktól lesz hangos - többek között -, a napokban például megjelent a Fasig-Tipton őszi árverésének katalógusa, valamint közeledik a Premier Sales is, ahol 2012 óta olyan klasszisok cseréltek gazdát, mint Barney Roy vagy Harry Angel.

Lesz tehát mire figyelni a közeljövőben, valamint holnap egy külön beharangozóban szót ejtünk a hétvége legnagyobb versenyéről, a Woodward Stakes-ről is.
 
Fotó: Live Trading News 
 
Facebook