Következő állomás

Ismét összecsap a négyéves és idősebb korosztály Saratogában, azt pedig, hogy ki a favorit, valószínűleg már maguktól is kitalálhatták...

 
 
Ez lesz az újdonsült király következő feladata 

A hétvégén sem áll meg a saratogai nyári meeting, ezúttal az idősebbeké a főszerep. Azonban még mielőtt rátérnénk a nekik kiírt főfutamra, fontos megemlíteni, hogy egy másik Gr1 is elrajtol, mégpedig a kétéves kancák számára nyitott Spinaway Stakes (1400 méter; 350 ezer dollár). Favoritnak a legutóbbi - nem mellesleg Gr2-es - versenyét 9 1/2 hosszal nyerő Pure Silver tekinthető, de valójában szinte lehetetlen esélyeket latolgatni, tekintve, hogy az öt indulóból hárman eddig mindössze egyszer léptek pályára.

Sokkal könnyebb dolgunk van azonban, ha Woodward Stakes nyerőjét próbáljuk megtippelni, hiszen ez lesz az NTRA rangsorát az augusztus 28-i frissítés óta vezető Gun Runner következő feladata. Már legutóbbi győzelme után felmerült bennünk, hogy vége Arrogate egyeduralmának a toplistákon, miután azonban a szürke ismét kikapott, a szakmai zsűri lelkesen szavazta meg legjobbnak mai aspiránsunkat, aki így n(s)em meglepő, hogy kimagasló esély az 1800 méteres futamban.

A sárga mén trénerének, Steve Asmussen-nek eddig két Woodward-győztese van: nem kisebb nevek, mint Curlin (2008) és Rachel Alexandra (2009), ma éjjel pedig Gun Runner-re hárul a feladat, hogy megszerezze a harmadikat, mellyel jogosan léphetne a fent említett szupersztárok mellé.
 
 
 
 
Idén nem számíthatunk a tavalyihoz hasonló szoros befutóra 
 

Egy biztos: (sajnos) nem lesz komoly kihívója Candy Ride favorit fiának. Négy ellenfele közül Todd Pletcher két idomítottja, a Pegasus World Cup- és Dubai World Cup-harmadik Neolithic és az Alydar Stakes-siker után futó Rally Cry lepheti meg. Szintén dobogós esélynek tekinthető a megbízható War Story, aki a Whitney-n egy erősebb mezőnyben végzett negyedikként. Ennek ellenére meglepetés lenne, ha nem Gun Runner hozná el a 600 000 dollár összdíjazás győztesre eső részét.
 
Képek: poststar.com, HFBoards
 
Facebook