Főpróba

Chantilly vasárnap nem kisebb dobással, mint az Arc de Triomphe-hétvége versenyeinek utolsó, szintén gigászi előfutamaival vonzza az európai lóverseny krémjét.
 

 
A tavalyi Prix Vermeille befutója. A két legjobb most ismét összecsap. Fotó: Courses et élevages
 
Szeptember 30-án és október 1-jén Longchamp felújítása miatt ezúttal is Chantilly ad otthont az ARC-hétvégének, és amint már megszokhattuk, az ősz beköszöntével együtt érkezik a francia csúcsmeeting, mint fő téma a lóversenyrajongók körében, ezért 2 Gr1-es és további 4 Group besorolású futamban izgulhatunk majd most vasárnap, a szuperhétvége előtt 3 héttel.

A két főfutam közül először a kancákat szólítják starthoz a Prix Vermeille-ben (2400 méter; 350 ezer euró összdíjazás), ahol a legjobb idősebbek mellett három Derby-évjáratú indulót is találunk, nem lesz könnyű azonban elhalászni a trófeát az "öregek" elől, hiszen olyan nemzetközi klasszisokkal kell majd megküzdeniük, mint a Gr1-győzelem után futó Ajman Princess, a tavalyi második Endless Time, Journey vagy a címvédő Left Hand. Egy szó, mint száz, illusztris társaság csap össze 16:15-kor.

Ezt követi a másik csúcsverseny, a Prix du Moulin de Longchamp 16:55-kor 450 ezer euró összdíjazással. A mérföldes verseny fő attrakciója az ír szuperklasszis, Ribchester futása, aki a szezonban ezen a távon még nem szorult le a dobogóról, és minden jel arra utal, hogy ezúttal sem fog, hiszen ő a mezőny egyetlen idei Gr1-győztes tagja. De mint mondani szokás, nincs előre lefutott verseny, ezúttal sem, hiszen Zelzal és társai mind azon lesznek, hogy otthon tartsák a díjat. Ami mellesleg nem lesz egyszerű, ugyanis a 8 indulónak mindössze a fele francia tulajdonú.
 
 
 
Ribchester Ascot-ban remekelt, idei harmadik Gr1-sikerére készül. Fotó: Sporting Life 

Akinek ez nem lenne elég, az szoríthat az ARC-ra készülő méneknek a Prix Foy-ban (Gr2; 2400 méter; 130e euró;17:35), végignézheti a háromévesek csatározását a Prix Niel-ben (Gr2; 2400 méter; 130e euró; 14:50) vagy izgulhat a sprinterekért a Prix du Petit Couvert-ben (Gr3; 1000 méter; 80e euró; 13:50). Mindehhez jó szórakozást kívánunk Önöknek, kedden pedig a mi beszámolónkat is elolvashatják a hétvége történéseiről.
 
Facebook