Végső visszavágó

Ismét - és nagy valószínűséggel utoljára - összecsapnak Európa legjobb hosszútávfutó háromévesei.
 

 
Az Irish Derby-nyerő Capri is starthoz áll. Fotó: Sporting Life 

A szezonban jó párszor izgulhattunk már, amikor a kontinens legnagyobb hároméves klasszisai sorakoztak fel egymás mellett a startnál, most pedig sajnos vagy nem sajnos, de a szezon utolsó brit klasszikusához is elérkeztünk: ma délután Doncaster gyepén elrajtol az ír kiadás után a brit St Leger is.

Ugyan, olyan nevek hiányoznak a mezőnyből, mint az epsomi hős, Wings Of Eagles, az ott második Cliffs Of Moher, vagy az egy hete Chantilly-ban is diadalmaskodó Cracksman, de így sem túlzás azt állítani, hogy az évjárat legjobbjai csapnak össze. Favoritnak Aidan O'Brien Capri-ja tekinthető, aki miután közeli hatodik lett az Epsom Derby-ben, hatalmas küzdelemben elhozta annak ír megfelelőjét. Július óta nem futott, aminek megvan az árnyoldala, egy azonban biztos: kipihenten vág neki a 2937 méteres távnak.

A fogadók másik kedvence a gyengébbik nem képviselője. Nem, nem Enable-ről beszélünk, de a Yorkshire Oaks-ban mögötte végző John Gosden-idomítás, Coronet csapata is jogosan dédelgethet győzelmi vágyakat. Szintén nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a Stradiavarius-t (szintén Gosden istállójából), aki augusztus 1-jén állva hagyta Big Orange-ot a Goodwood Cup Stakes-ben 3200 méteren (pedig, mint azt a lóversenyrajongók tudhatják, a kontinens egyik legjobb "maratonfutójáról" beszélünk). Ott lesznek továbbá az évjárat "megbízható lovai" is, akik beleszólhatnak a favoritok dolgába.
 
 
 
Stradivarius legutóbb a hosszútáv királyát verte meg. Fotó: The Sun 
 
 
Utoljára csap tehát össze Angliában az évjárat, délután 16:35-kor pedig kiderül, kinek fekszik jobban az eső áztatta talaj és a hosszabb táv, illetve, hogy ezúttal O'Brien vagy Gosden kerül trónra, mint az idén már oly sokszor tették.
 
Facebook