Egy új kezdet

Beköszöntött az ősz, ami egyet jelent azzal, hogy egyre nagyobb dobásokkal gyönyörködteti meg a lóversenyrajongókat az ötödik kontinens. Ezúttal öt Group besorolású futamnak (köztük egy Gr1-nek) örülhetünk. 

 
 
A Champagne-győztes The Mission (is) első hároméves Gr1-jéért fut 

múlt hétvége után ezúttal Rosehill Gardens csalja magára a tekinteteket, hiszen, mint már említettük, ma öt Group-futamban szurkolhat(t)unk - melyek közül kiemelkedik az egyedüli Gr1, a Golden Rose Stakes (vagy régi nevén Peter Pan Stakes), ami hagyományosan a háromévesek első csúcskategóriás felkészítője.

Épp ezért elég nehéz favoritokat vagy szélső esélyeket megnevezni az 1400 méteres versenyben, de egy biztos: ha a csikófutamokból indulunk ki, klasszis mezőny áll starthoz az 1 millió ausztrál dolláros összdíjazásért.

Ha már a kétéves klasszisoknál tartunk, ott van a mezőnyben az egyik legjobbikuk, a Champagne Stakes-győztes (Gr1) The Mission. Hiába azonban a csikókori siker, idei (2017/18-as szezon) debütálása meglehetősen rosszul sikeredett, mikor utolsóként kullogott be a Stan Fox Stakes (Gr2) céljába. Most itt a lehetőség, hogy korrigáljon. 

Nem lesz azonban könnyű dolga, hiszen az említett verseny legjobbja, Gold Standard neve is szerepel az indulók között. Hozzá hasonlóan már az ősszel bizonyított Menari, a Golden Rose előfutamának legjobbja.
 
 
 
 

A két kategória mindkettőjébe sorolhatnánk azt Formality-t (a képen), aki februárban harmadik lett a Blue Diamond-ban, majd háromévesen még erősebben tért vissza két Gr2-győzelemmel, a Silver Shadow Stakes-ben és a Furious Stakes-ben, ezzel a futam első számú esélyesévé kinőve magát.

Start rövidesen, 7:55-kor, így aki már fent van, mindenképp vessen egy pillantást Ausztráliára!
 
Képek: justhorseracing.com.au, aushorse.com.au 
 
Facebook