Kanadai megmérettetések

Évente mindig akad egy versenynap amikor Woodbine ünnepi díszbe öltözik, és a világ minden tájáról különös figyelmet kap a kanadai versengés.

 
 
 
Ezeket a versenyeket futották vasárnap (nekünk hétfőn hajnalban), amiket most egy külön apropó miatt is vártunk. Mindkét Gr1-es futamba adott ugyanis indulót, a világcsúcs beállításhoz közel jutó - és hétfőn születésnapját ünneplő - Aidan O’Brien, így reméltük, hogy már hétfő reggel szenzációt kürtölhetünk világgá. 
 
Sajnos ez nem sikerült, mert a Pattison Canadian International Stakes-ben (Gr1, 2400 m) bődületes meglepetés született. Az a Bullards Alley (érte ugyanis el elsőként a célt, aki legutóbbi 15 (igaz az USA-ban megtett) versenyében sorra, "a futottak még" táborába tartozott. Ráadásul hogyan? Nézzék meg a videót. A speaker nem akar hinni a szemének, mert a célegyenesben Flower Alley fia, Eurico Rosa Da Silva támogatásával egyszerűen faképnél hagyta a többieket és
 
10 és ¾ hosszas, elképesztő győzelmet aratott a torontói, kissé felázott gyepen. 
 
 
 
 
   
Legjobb versenyét tavaly Churchill Downs-ban futotta felázott pályán így tudtuk, hogy a talaj tetszeni fog neki, de természetesen tartottunk az európaiakkal erősített mezőny többi tagjától.” – mondta a szintén Gr1 szinten most debütáló tréner, Tim Glyshaw.
 
 
 
Micsoda győzelem
 
 
Az ascoti hős, Idaho végül negyedikként érkezett célba Ryan Moore-ral.
 
Itt nem jött össze tehát a győzelem Aidan O’Briennek, és sajnos az E.P Taylor Stakes-ben (Gr1, 200 m) sem, de ott legalább európai győzelemmel vigasztalódhattunk. Annak a Blond Me-nek szavazott ugyanis bizalmat Andrew Balding mester, aki 2015-ben már két alkalommal is könnyűnek találtatott a nagy víz túloldalán. Hogy mire fel mégis az újfent bizalom? Hallgassuk a tulajdonost:
 
Szerettem volna visszajönni és remélhetőleg újra megnyerni ezt a versenyt. Blond Me elég jó volt most ehhez, így nagyon boldog vagyok.” Ezek a ló gazdájának, (a képen is látható) Barbara M. Keller-nek szavai, aki 2014-ben már vezetett vissza „E.P. nyerőt”, nevezetesen Odeliz-t.
 
Ryan Moore messzi utolsóként ért célba Rain Goddess-szel és csalódottan figyelte, hogy a fiatal Oisin Murphy pózol és nyilatkozik a riporterek és fotósok gyűrűjében, miután karrierje második Gr1-es győzelmét aratta.
 
Kanadától búcsúzunk, de igazi álomhétvége vár a lóversenyzés szerelmeseire. Szombaton, Ausztráliában Caulfield Cup, míg Ascotban a szezonzáró Bajnokok Napja. Ki ne hagyják.
 
Képek: Woodbine twitter 
 
Facebook