Hosszútávúak csúcspartija

Az Everest után is robog tovább az ausztrál szezon, szombaton 7 Group besorolású verseny lesz terítéken...

 
 
Egymás mellett a tavalyi nyerő és az idei favorit (kívül) az Australian Cup céljában

...közülük kiemelkedik az egyedüli Gr1, a Caulfield Cup.

Amint már megszokhattuk, az ötödik kontinensen október második felében dominálnak a hosszútávú versenyek. Csak hogy egyet említsünk: jövő héten futják a Cox Plate-et, illetve november első hetében a Victoria Derby-t, majd rögtön a nagy Melbourne Cup-ot.

Holnap tehát Caulfield-ra figyelünk, ahol "derbytávon" csatáznak egymással a Melbourne Cup-ra készülő legjobb idős lovak a 3 millió ausztrál dolláros díjért.

Tavaly a favorit Jameka uralta a versenyt, idén pedig Humidor tűnik a legnagyobb esélyesnek. Teofilo ötéves fia két hete harmadikként ért célba a Turnbull Stakes-ben (Gr1), előtte pedig elhozta a szintén csúcskategóriájú Makybe Diva Stakes  trófeáját.

Őt ott ketten előzték meg: egyrészt a zsinórban huszonegyedik sikerét arató Winx, másrészt az a Ventura Storm, akinek közel egy év visszaesés után az volt az egyetlen dobogós futása, és ráadásul itt is szerepel a neve az indulók listáján.
 
 
 
Az ír reménység, Johannes Vermeer 
 

Jon Snow az áprilisi Championship-en zen a távon már nagyot alkotott, ő nyerte meg ugyanis az ausztrál Derby 2017-es kiadását, akinek azt követően ugyan becsúszott pár rosszabb helyezés, de legutóbbi két szereplésén már jól teljesített, és harmadik lett a Caulfield Stakes-ben (Gr1).

Az európaiak legnagyobb örömére az idei 25. (!) Gr1-győzelmére készülő Aidan O'Brien is tart egy igencsak forró vasat a tűzbe, aki nem más, mint a Caulfield Stakes-második Johannes Vermeer, nem meglepő módon Galileo-tól.

Start holnap reggel 07:30-kor, hamarosan pedig még nagyobb összecsapásoknak örülhetünk, ahol sok esetben a mostani aspiránsok is megmérettetnek.
 
Képek: sportsnews.com.au, The Irish Field
 
Facebook