A klasszisok fölött

Bombameglepetést hozott a Caulfield Cup.

 
 
Árnyékból a rivaldafénybe 
 
Októberben több neves hosszútávú versennyel kecsegtet az ötödik kontinens, elég a Cox Plate-et, vagy az Everest-ig a világ legdrágább gyepes versenyeként rendezett Melbourne Cup fő felkészítőjét, a hétvégén lefutott Caulfield Cup-ot említenünk.

Amíg azonban tavaly parádézott a favorizált Jameka, addig az idei topesélyesnek be kellett érniük a középmezőnnyel - de ne szaladjunk ennyire előre. Sir Isaac Newton diktálta az iramot, és több, mint 10 hosszal el is lépett az ellenfelektől - a célegyenesre azonban ebből a 10 hosszból semmi nem maradt.

Kisebb csata bontakozott ki Single Gaze és Amelie's Star között, majd köztük Boom Time is bebújt, és bekapcsolódott a fődíjért való versengébe. Amelie's Star rövidesen lamaradt, de a két másik aspiráns egészen a célig küzdött, amiből végül Boom Time jött ki egy hosszal előbb, és győzött a 2400 méteres versenyben.
 
 
 
 
Flying Spur fiát a név kötelezte: ötévesen, úgy tűnik, ma jött el a berobbanás ideje, és eddigi egyetlen black type-győzelme után (2015 márciusában nyert Listed-versenyt) a következőt már a legfelső szinten aratta David és Ben Hayes-nek, annak ellenére, hogy szélső esélyként szerepelt olyan klasszisok ellen, mint Humidor vagy Jon Snow.

Hasonlóan örülhetett lovasa, Cory Parish is, aki szintén első Gr1-sikerét aratta! "Egyszerűen nem tudok uralkodni magamon az örömtől" - nyilatkozta boldogan a zsoké.

Jövő héten futják a Manikato-t és a Cox Plate-et Mooney Valley-ban, aztán a melbourne-i lóversenyünnep is beköszönt... Ausztrália tehát nem fogja hagyni, hogy unatkozzunk!
 
Kép: Punters 
 
Facebook