Dupla klasszikus

24 óra alatt két versenynap és 18 futam - köztük 8 Group besorolású - rajtol el Mooney Valley-ban.

 
 
Tavaly tarolt, idén harmadik címéért tér vissza Mooney Valley-ba a királynő 

Október vége van, ilyenkor pedig évről évre megrendezik a Mooney Valley-i szuperhétvégét, amikor is péntek este, majd szombat délután egyaránt megtartanak egy-egy versenynapot egy-egy igazi csúcskategóriás topfutammal.

A péntek esti versenynap fő attrakciója a sprinterek Gr1-es összecsapása, a Manikato Stakes. Habár az 1200 méteres verseny 1 millió ausztrál dolláros összdíjazásával elmarad a legnagyobbaktól, presztízsében egyáltalán nem, hiszen olyan klasszisokat találunk a mezőnyben, mint Chautauqua, Vega Magic vagy Malaugerra.

Nem meglepő, hogy ők képviselik a legjobb esélyeket. Chautauqua ugyan az Everest-ben lecsúszott a dobogóról, de képességeinek sorát ez nem rövidíti, míg Vega Magic ott is hozta a tavasszal (nekünk ősszel) már megszokott fergeteges formáját. Malaguerra náluk rosszabb formában van, de a  sárga heréltet soha nem szabad előre leírni, ahogy a Makybe Diva Stakes-ről érkező Hey Doc-ot sem.
 
 
 
Vega Magic nem is kezdhette volna jobban a szezont 
 

Szombaton a közép- és hosszútávfutó lovak találkozása vonzza majd magára tekinteteket, elajtol ugyanis a kontinens egyik legnagyobb versenye, a Cox Plate. A 2040 méteres összecsapás csak még jobbnak ígérkezik, ha eláruljuk Önöknek, hogy a 3 milliós összdíjazás nagyobbik részére nem más pályázik favoritként, mint a zsinórban harmadik Cox Plate-győzelmére (és veretlenégi sorozatának 22. sikerére) készülő Winx.

Nem úgy tűnik, hogy 8 ellenfele közül bárki veszélyt jelentene a királynője, de azért mégiscsak akadnak nagy nevek a mezőnyben, például az egy hete a Caulfield Cup-on is szereplő Humidor, az Epsom Handicap győztese, Happy Clapper, vagy a Caulfield Stakes-nyerő Gailo Chop.

Start pénteken 12:30-kor, illetve szombat reggel 08:00-kor - egyiket sem érdemes kihagyni, már csak a pályára lépő szupersztárok miatt sem.
 
Képek: justhorseracing.com.au, The West Australian
 
Facebook