A legjobbtól az első

Nem mondhatnánk, hogy alapjaiban rázta volna meg az ausztrál lóversenysportot a csúfos Melbourne Cup kudarc, mert két nappal később újra 63,673 néző látogatott ki Melbourne ikonikus lóversenypályájára, hogy tanúja legyen a kancadíjnak és a keretprogram futamainak.

 

 

Mindig az első a legédesebb 


A főfutam távja, természetesen megegyezik a derbyjével: itt is 2500 métert kellett megtenniük a legjobb hároméves kancáknak.  
 
Gondolnák Önök, Kedves Olvasók, hogy az ausztrál lóversenyzés, nagyasszonyának, Gai Waterhouse-nak, melyik cím hiányzott még a vitrinjéből? Naná, hogy ez. Bármilyen hihetetlen, minden idők egyik legsikeresebb trénerének gyűjteményében százszámra állnak a Gr1-es trófeák, de Victoria Oaks-ot, vagy új nevén Kennedy Oaks-ot még sosem nyert. Eddig. A sors furcsa, de kedves fintora, hogy a nyerő Pinot, annak a Pierro-nak a lánya, akit ő legjobb idomítottjának nevezett egy korábbi interjújában. A kanca (Stephen Baster támogatásával) valóban nagyon imponálóan lépett el az utolsó 150 méteren, így picit sem meglepő, hogy a First Lady máris a jövő évi Caulfiled Cup-ról beszél vele kapcsolatosan. 
 
 
  
 

Flemingtonban továbbra sincs megállás: szombaton két újabb rangos versennyel folytatódik a karnevál. A sprintereket várja az 1200 méteres, 1 millió dolláros Darley Classic, míg rögtön utánuk a legjobb középtávúak következnek az Emirates Stakes 2000 méterén, ahol 2 millió dollárt osztanak szét a helyezettek között. 
 
Naná, hogy előbbiben a 10 millió dolláros Everest visszavágója tartja lázban a nagyérdeműt illetve a fogadókat. Redzel és Vega Magic olyannyira kiemelkedő esélynek számítanak, hogy az egykoron világ leggyorsabbjának tartott szürke, Chautauqua győzelme már hat és félszeres pénzt fialna a reá fogadóknak. 
 
Az Emirates Stakes-ben szerencsére nincsenek ennyire kiemelkedő sanszok. Folkswood, Cliff's Edge, Gingernuts, Gailo Chop vagy éppenséggel Happy Clapper egyaránt felülhet a trónra.
 
Izgalomban most sem lesz hiány, azt garantálhatjuk. A két Gr1-es futam szombaton reggel 6:10-kor és 6:55-kor startol. De jó lehet Melbourne-ben élni. Holnap még kicsit foglalkozunk a keddi eseményekkel. Megtudhatják pl. azt, hogy hogyan reagáltak a szakírók a "Melbourne-i Waterloo-ra", de Papp Virág egyéb érdekességekkel is számít az Önök figyelmére.
 
Képek: justracing.com.au, Spring Carnival twitter
 
Facebook